Cinci alimente care PĂCĂLESC foamea

Inamicul principal al unei diete sănătoase este senzația de foame. Poți trece mai usor peste ea consumând înainte de masă anumite alimente sănătoase, care te ajută să îți reglezi apetitul.

Oul fiert este saţios şi echilibrat din punct de vedere nutritiv. Când îţi este prea foame şi nu ai prea multe soluţii, mănâncă un ou fiert tare alături de o bucăţică de pâine integrală sau un pesmet din pâine integrală, cu 19% fibre, sau fă-ţi un sandviş cu ou fiert tare şi puţină brânză.
 
Banana potoleşte rapid foamea. Este consistentă, e bogată în glucide, deci potoleşte şi poftă de dulce, şi are şi multe vitamine şi minerale benefice corpului tău.
 
Consumă orez brun fiert, preferabil fără ulei, ori de câte ori senzaţia de foame îţi da de furcă. Este consistent, săţios, bogat în fibre, te ajută şi la tranzitul intestinal. Mănâncă-l simplu, fără a-l combină cu proteine animale (carne, lactate, ouă) şi, evident, nu abuza oricât îţi este de foame.
 
Iaurtul potoleşte rapid senzaţia de foame chiar dacă e consumat în cantităţi mici. Este hrănitor, are substanţe nutritive ce sunt absorbite rapid în organism datorită enzimelor şi fermentilor pe care îi conţine. Mănâncă un iaurt fragmentat în porţii mici, din când în când, pe durata serii şi te vei culca cu mulţumirea că ai reuşit să stai departe de masă de seară, inamicul siluetei.
 
Nu strică să bei des peste zi un pahar de apă plata în care pui lămâie proaspăt stoarsă. Un asemenea pahar cu 10 minuteînainte de masă face minuni. Taie senzaţia de foame şi îţi permite să mănânci raţional şi nu împinsă de la spate de poftă şi foame, potrivit sfatulparintilor.ro.
 
[citeste si]
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel