Chifteluțele turcești din carne de struț te vor cuceri pe loc. Rețeta inedită poate fi preparată foarte ușor.
Ingrediente
- 500 gr burger de struţ
- 1 buc ceapă
- 3 căţei usturoi
- 2 felii pâine
- 1 legătură pătrunjel
- după gust sare
- după gust piper
- 2 linguriţe boia
- 1 cană roşii Cherry din conservă
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 cană iaurt grecesc
- 1 lingură unt
- 1 lingură sos de ardei iute
- 1 buc ouă
Cum se prepară
Feliile de pâine le înmuiem în apă călduţă, ceapa o curăţăm şi o dăm pe răzătoare, curăţăm şi usturoiul, iar pătrunjelul verde îl tocam mărunt. Iaurtul, dacă vi se pare prea zemos, îl ţinem la scurs într-o strecurătoare, la temperatura camerei. Într-un bol mai mare, amestecăm burgerii cu pâinea stoarsă bine, cu ceapa dată pe răzătoare, un căţel de usturoi trecut prin presă, un ou, sare, piper, o linguriţă de boia şi pătrunjelul tocat. Omogenizăm şi apoi lăsăm să se odihnească, până facem sosurile. Beţele de frigărui le înmuiem în apă călduţă.
Preparăm sosul de roşii. Cuburile de roşii le fărâmiţăm cu mixerul vertical, adăugând sare şi piper. Într-o tigaie non-aderentă, punem uleiul la încălzit, adăugăm roşiile făcute sos şi lăsăm să dea în 2-3 clocote, apoi sosul e gata, scrie gatesc.ro.
Sosul de iaurt îl facem într-un bol în care punem iaurtul bine scurs, cei doi căţei de usturoi trecuţi prin presă, sare şi piper. Omogenizăm şi am terminat sosul. Încingem untul într-o tigaie, adăugăm o linguriţă de boia şi sosul chilli, amestecăm şi, după ce dă într-un clocot, este gata.
Scoatem beţele de frigărui din apă, iar din compoziţia de chifteluţe formăm 6 părţi egale. Întindem carnea pe palma unsă cu ulei, punem băţul de frigăruie şi presăm carnea cu mâna pe băţ. La fel procedăm până facem cele 6 chiftele. Punem chiftelele pe grillul încălzit şi le frigem, având grijă să fie coapte pe toate părţile. Să nu uitaţi să puneţi capacul la grill. Să nu le frigeţi prea tare, pentru că se vor usca şi nu vor mai fi suculente.
Când sunt toate fripte, aşezăm chiftelele pe o farfurie, fără beţe. Punem sosurile între chiftele şi ornăm cu frunze de pătrunjel verde. Peste sosul de iaurt presărăm câteva picături din sosul de boia şi chilli.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu