Chifteluțe suedeze în sos de muștar cu smântână

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Chifteluțele suedeze în sos de muștar cu smântână sunt excelente. Iată cum se prepară rețeta...

Ingrediente

500 g carne amestec  (vita + porc)
1 ou
1 felie de pâine (înmuiată în lapte în 100 ml lapte şi stoarsă  bine)
pătrunjel tocat
sare după gust
piper
1 ceapă tocată mărunt
2-3 căţei de usturoi tocaţi mărunt

Pentru prăjit

50 g unt
5 linguri ulei
Pentru sos:
120 g unt
1 lingura muştar
250 ml smântână lichidă
400ml apă
2 linguri de făină
sare după gust

Cum se prepară reţeta de chifteluţe suedeze în sos de muştar

Se amestecă toate ingredientele, se formează chifteluţele rotunde şi micuţe, se pun într-o tigaie mai mare în care s-a topit unt circa 50 g unt şi 5 linguri ulei. Se prăjesc pe toate părţile - trebuie învârtite frecvent să nu se ardă, să se rumenească uniform.

După ce sunt gata, se scot din tigaie şi se păstrează calde (vas de yena). În tigaia rămasă se topesc 120 g unt şi se adaugă 2 linguri de făina, se prăjeşte 1-2 minute amestecând cu un tel, apoi se adaugă  250 ml smântână lichidă, 400 ml apă şi 1 lingură de muştar.

Se condimentează după gust şi se lasă pe foc să fiarbă 4-5 minute. Apoi se adaugă chifteluţele, se mai ţine pe foc câteva clocote, se opreşte focul şi se presară pătrunjel tocat.

Citește și:

Cinnamon Rolls. Rețeta de rulouri cu scorțișoară. Aroma este extraordinară!

Ingrediente

Pentru aluat:

500 g făină de tip 000
10 g drojdie uscată sau 25g drojdie proaspătă
2 ouă
200 ml lapte
50 g unt
50 g zahăr

Pentru umplutură:

100 g unt topit
aproximativ 100 g zahăr brun
scorţişoară

Pentru glazura:

200 g cremă de brânză Philadelphia
3 linguri zahăr pudră
70 g unt
3 linguri lapte

Cum se prepară

Pentru început preparăm aluatul: punem într-un vas toate ingredientele (untul trebuie să fie topit, iar laptele călduţ), adăugăm şi un vârf de cuţit de sare şi frământăm până obţinem un aluat uşor lipicios care se desprinde de pereţii vasului. Acoperim cu o folie de plastic şi lăsăm să crească la loc cald, ferit de curenţi de aer, o oră, scrie haisagatim.ro.

Dacă folosiţi drojdie proaspătă o frecaţi cu o linguriţă de zahăr până se lichefiază şi adăugaţi lapte călduţ, apoi o puneţi peste restul ingredientelor. După o oră, aluatul a crescut frumos, trebuie să-şi dubleze volumul. Pe o planşetă puneţi puţină făină şi răsturnaţi aluatul, îl întindeţi într-o foaie pătrată cu dimensiunea de aproximativ 36×46 cm sau cu grosimea de 0,5 cm. Îl ungeţi cu unt din belşug apoi presăraţi zahăr şi apoi scorţişoară. Rulaţi strâns şi apoi cu un cuţit trecut prin făină tăiaţi rulouri de două degete grosime.

Într-o tavă de dimensiunea 25×30 cm puneţi hârtie de copt, apoi aşezaţi rulourile cu distanţă între ele. Tava de aceste dimensiuni este perfectă pentru cele 13 bucăţi. Lăsaţi să crească la cald încă 30 de minute, apoi coaceţi rulourile în cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius timp de 25 de minute.

Înainte cu 2-3 minute să fie gata, preparaţi glazura; puneţi toate ingredientele într-un bol şi mixaţi uşor. Trebuie să fie curgătoare ca un aluat pentru clătite. Dacă este prea subţire, nu este în regulă, aşa că cel mai bine este să adăugaţi laptele treptat până obţineţi consistența dorită.

Scoateţi rulourile din cuptor  şi turnaţi glazura peste ele fierbinţi. Vă ajutaţi de o lingură, puneţi pe fiecare rulou în centru, apoi spre margini. Serviţi rulourile cu scorţişoară calde.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel