Ingrediente
150 ml sos de roşii în stil grecesc
500 gr cartofi (pentru salată sau piure)
150 ml supă de pui
Chiftele
250 gr carne tocată de vită/viţel
1 ou mic
25 gr orez
1 ceapă foarte mică (cca 30 gr)
2 căţei usturoi mici
5 fire pătrunjel
1/4 linguriţă chimion (cumin) măcinat
1 linguriţă boia dulce
sare, piper negru
2 linguri făină
2-3 linguri ulei
Cum se prepară
Pentru umplutură se fierbe orezul bine, să fie moale. Se pune orezul cu ceapa şi usturoiul într-un robot şi se mixează până devine pastă. Dacă nu aveţi robot, daţi ceapa pe răzătoare, striviţi usturoiul şi striviţi orezul cu o furculiţă. Adăugaţi pasta peste carnea tocată. Adăugaţi condimentele (chimion, boia, sare şi piper după gust), pătrunjelul tocat fin şi oul. Amestecaţi până la omogenizare. Amestecul se poate păstra la frigider până e nevoie de el.
Cu mâinile umede se formează chifteluţe lunguieţe (vor ieşi cam 12-14 chifteluţe). Se trec chiftelultele prin fănă şi se scutură bine excesul. Într-o tigaie largă, se încinge uleiul şi se prăjesc rapid chifteluţele pe ambele părţi (doar cât să se rumenească un pic, nu trebuie să se facă de tot), potrivit e-retete.ro. În funcţie de carnea tocată pe care aţi folosit-o, dacă în tigaie chifteluţele au lăsat prea multă grăsime, o puteţi scoate, lăsând doar 2 linguri.
Se adaugă printre chiftele cartofii curăţaţi şi tăiaţi în 6 pe lungime. Se adaugă sosul de roşii, supa de pui şi 100 ml apă. Se aduce la fierbere. Se fierbe cu capac, la foc mic, timp de 20-25 minute (până cartofii sunt făcuţi). Se serveşte cu orez şi presărat cu pătrunjel.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News