Cauți o rețetă delicioasă ca să prepari chiftele? Iată propunerea care îți poate schimba cu adevărat ziua.
Nu vorbim despre clasicele chiftele cu ton sau carne. Vorbim despre rețeta unor chiftele vegetariene, care vor fi îndrăgite de familia ta. Fără carne și fără ton, chiftelele vegetariene sunt ușoare și se termină rapid de pe masă.
Chiftelele au devenit reginele bucătăriei moderne. Le poți pregăti pentru prânz, cină sau, de ce nu, pentru o petrecere, o zi de naștere sau o ocazie specială.
Chifteluțe suedeze: rețeta celebrului preparat, care a cucerit o lume întreagă
Iată rețeta de chiftele cu cartofi și fasole. Simplă, rapidă și senzațional de gustoasă.
Pentru rețeta de chiftele vegetariene vei avea nevoie de:
500 grame de cartofi;
350 grame de fasole fiartă (poți folosi o conservă),
usturoi și arpagic după gust;
50 grame de pesmet;
10 grame de ulei de măsline;
sare și piper după gust;
rozmarin după gust.
Nu ai nevoie de ulei pentru prăjit, deoarece aceste chiftele se gătesc în cuptor. Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să fierbi cartofii. Curăță cartofii fierți de coajă, pune-i într-un bol și pasează-i cu un zdrobitor.
În bolul cu cartofii zdrobiți se adaugă conserva de fasole, usturoiul pisat și arpagicul tocat fin și se amestecă bine. Nu uita să adaugi sarea, piperul și rozmarinul.
Cartofi prăjiți super crocanți: urmează aceste secrete și nu vei regreta
Adaugă puțin ulei de măsline și pesmetul și frământă un aluat solid, dar, în același timp, moale. Se lasă la frigider jumătate de oră.
Modelează chiftelele și așează-le pe o tavă de copt, tapetată cu hârtie de pergament. De asemenea, le poți unge cu puțin ulei, pentru a crea o crustă crocantă. Chiftelele se coc aproximativ douăzeci de minute la 180 de grade. Nu uita totuși să întorci chiftelele în cuptor.
Chiftelele se servesc calde pe masă, alături de o salată plină de vitamine. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu