Chiftele umplute cu ouă și brânză feta. Micul dejun simplu și delicios

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Chiftelele umplute cu ouă și brânză feta pot reprezenta o varianta de mic dejun excepțională.Iată cum se prepară.

Ingrediente

- 4 ouă fierte
- salam, 2 linguri brânză feta mărunțită
- un ou, cașcaval afumat
- pătrunjel, sare și piper negru măcinat
- u ou, făină, pesmet și ulei de floarea soarelui

Cum se prepară

Fierbem ouăle, le lăsăm să se răcească, le decojim și le dăm pe o răzătoare grosieră. Tăiem salamul în cubulețete și radem cașcavalul. Amestecăm ouăle cu salamul și cașcavalul, apoi adăugăm brânza feta, condimentele, un ou și pătrunjelul tocat mărunt. Frământăm cu mâinile pentru a combina toate ingredientele. Luăm apoi bucăți din aluat și formăm chiftelele pe care le punem pe un platou. Punem apoi chiftelele în frigider și le lăsăm acolo timp de o jumătate de oră.

Punem făina într-o farfurie și pesmetul în alta. Batem oul într-un bol. Trecem chiftelele prin făină ou și pesmet apoi le prăjim într-o tigaie cu ulei încins. Turnăm uleiul într-o tigaie și așteptăm să se încingă. Când uleiul s-a înfierbântat, punem chiftelele în tigaie și le prăjim bine pe ambele părți. Le scoatem apoi din tigaie și le punem pe o farfurie tapetată cu un șervețel de hârtie pentru a extrage excesul de ulei.

După ce excesul de ulei s-a scurs, punem chiftelele pe un platou și le servim. Poftă bună alături de cei dragi și spor la gătit!

BONUS: Rețeta de frigănele

Ingrediente

pâine feliată
2 ouă
200 ml lapte
un praf de sare
100 ml de ulei

Cum se prepară frigănelele

Spargem ouăle într-un bol, adăugăm sare cât luăm cu două degete. Batem ouăle foarte bine, folosind un tel sau o furculiţă. Adăugăm laptele şi amestecăm totul. Încingem uleiul - folosiţi o tigaie groasă pentru ca friganelele să nu se lipească.

Înmuiem pâinea în amestecul de ou cu lapte, apoi o punem la prăjit în uleiul încins. Focul trebuie să fie potrivit. Dacă este prea tare, se vor arde imediat frigănelele, iar dacă este prea încet, se vor îmbiba cu ulei. Când se rumenesc uşor pe o parte, se întorc pe cealaltă parte. Pregătim o farfurie pe care aşezăm hârtie absorbantă. În aceasta vom scoate frigănelele, ca să se scurgă surplusul de ulei.

În amestecul de ou cu lapte se mai pot adăuga verdeaţă, brânză, usturoi pisat, ceapă verde sau uscată tăiată fin, ardei gras sau iute tăiat cubuleţe sau, ca să fie dulci, 1 lingura de zahăr, vanilie, coajă de lămâie sau portocale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel