Cheesecake "de Lvov". Rețeta secretă a unei bătrâne din Ucraina

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels

Vrei să încerci o variantă specială de cheesecake? Ai la dispoziție rețeta unei bătrânici din Ucraina. Iată cum se prepară.

Ingrediente

- 500 g brânză de vaci (cu nivel înalt de grăsime)

- 4 ouă

- 200 g de zahăr

- 130 g de unt

- 1 lămâie (coaja rasă netratată chimic)

- 30 g de stafide

- 1 lingură de griș

- 3 linguri de smântână

- 2 linguri pudră de cacao

Cum se prepară

Treceți brânza de vaci printr-o sită. Dacă brânza va fi prea umedă, scurgeți-o printr-o plasă de tifon, scrie bucatarul.eu. Despărții albușurile de gălbenușuri. Bateți gălbenușurile cu zahărul, până obțineți o masă omogenă. Adăugați grișul, coaja rasă de lămâie, untul și stafidele (opărite și scurse de apă). Păstrați 1 lingură de unt pentru glazură. Amestecați și apoi adăugați brânza de vaci și amestecați. La dorință, puteți folosi un mixer la viteză mică.

Bateți albușurile până obțineți o spumă cu vârfuri stabile. Încorporați spuma de albușuri în amestecul cu brânză. Amestecați fără a depune prea mult efort, mișcând spatula de sus în jos.Tapetați o formă de copt cu hârtie. Turnați în formă amestecul obținut. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C pentru 40-50 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

Pregătiți glazura: topiți 1 lingură de unt cu 2 linguri de zahăr (la foc mic). Amestecați încontinuu. Adăugați 2-3 linguri de smântână și amestecați bine. Adăugați pudra de cacao și iarăși amestecați. Amestecând încontinuu, aduceți glazura până la fierbere și imediat luați-o de pe foc.

Răsturnați prăjitura pe un platou și acoperiți-o cu glazura fierbinte. Lăsați să se răcească la temperatura camerei, apoi dați prăjitura la frigider pentru câteva ore (sau peste noapte).

BONUS: Gogoși rusești cu măr. Rețeta perfectă de toamnă. Gust senzațional!

Ingrediente

10 linguri făină
2 linguri zahăr
130 ml apă
2 buc mere
1 buc ouă
10 gr zahăr vanilat
5 gr praf de copt
după gust coajă de lămâie
praf de sare
500 ml ulei
1 lingură zahăr pudră

Cum se prepară

Pregătirea aluatului durează 5 minute. Puneţi ingredientele uscate, apoi cele pe “umede” şi râdeţi merele curăţate direct în aluat, apoi amestecaţi totul. Gata aluatul! Încingeţi uleiul într-o cratiţă mai adâncă şi, când e gata de prăjit, lăsaţi focul mic, potrivit gatesc.ro.

Cu o lingură, puneţi aluat în cratiţă şi prăjiţi gogoşile pe ambele părţi, până se rumenesc frumos. Scoateţi gogoşile cu o spumieră pe o farfurie pregătită cu şervete de hârtie, pentru a absorbi excesul de ulei, apoi mutaţi-le într-un bol, pudraţi-le cu zahăr, dacă vreţi, şi serviţi-le. Cei dragi vor fi încântați și veți repeta rețeta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel