Chec opărit, reţeta de odinioară

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Poate că ai auzit de "chec opărit". De ce i se zice aşa? Pentru că făina se opăreşte atunci când se prepară aluatul. Iată reţeta!

"Checul opărit" tradițional este un chec pregătit prin opărirea făinii. Îţi va ieşi din prima dacă urmezi întocmai paşii de mai jos:

Ingrediente:

3 ouă

200 g zahăr

200 ml lapte

100 ml ulei vegetal (ulei de floarea-soarelui)

1 linguriță extract de vanilie

300 g făină de grâu

10 g praf de copt

sare

Instrucțiuni:

Opărirea făinii: Începe prin a opări făina. Pune făina într-un bol și toarnă peste ea laptele încălzit la aproximativ 50-60°C (120-140°F). Amestecă bine cu o spatulă până obții o pastă omogenă, fără cocoloașe. Lasă amestecul deoparte să se răcească.

Pregătirea aluatului: Într-un alt bol, bate ouăle cu zahărul până când obții o compoziție spumoasă și deschisă la culoare.Adaugă uleiul și extractul de vanilie în compoziția cu ouă și amestecă până la omogenizare. Combinați făina opărită cu amestecul de ouă și mixaţi până când ingredientele se integrează bine.

Adăugarea ingredientelor uscate: Adaugă făina de grâu cernută, praful de copt și sarea în amestecul de ouă și amestecă ușor până când toate ingredientele sunt combinate. Nu amestecați prea mult pentru a nu "obosi" aluatul.

Coacere: Toarnă aluatul într-o formă de chec unsă și tapetată cu hârtie de copt.

Coace checul în cuptorul preîncălzit la 180°C (350°F) pentru aproximativ 35-40 de minute sau până când este rumenit frumos și trece testul scobitorii (scobitoarea introdusă în mijlocul checului trebuie să iasă curată).

Răcire și servire: După coacere, lasă checul să se răcească în formă timp de aproximativ 10-15 minute, apoi transferă-l pe un grătar pentru a se răci complet.Poți tăia checul în felii și să-l servești la temperatura camerei. Poate fi savurat simplu sau cu unt, gem sau alte creme preferate.

Pont: Dacă nu vă place checul simplu, puteţi să adăugaţi în aluat, înainte de a fi turnat în tavă, fulgi sau bucăţele de ciocolată, stafide, afine sau alune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel