Simplu și irezistibil, checul de ciocolată, pe care îl prezentăm azi, este excelent pentru a fi servit ca și gustare, este perfect după masa de prânz sau după o cină cu prietenii. Cu siguranță și copiii îl vor adora.
Cremos și parfumat, acest chec este un deliciu de neratat.
Ingredientele necesare pentru prepararea acestei minuni culinare sunt:
200 de grame de ciocolată neagră;
200 de grame de zahăr granulat;
200 de grame de unt;
patru ouă;
trei linguri de făină;
praf de sare.
Topiți ciocolata cu două linguri de apă, unt și zahăr. Odată ce ciocolata este topită, se adaugă gălbenușurile și făina. Amestecați bine.
Nu ratați și. Omletă de cartofi, în cuptorul cu microunde: o rețetă delicioasă, care te salvează când nu ai timp
Separat, bateți, cu un praf de sare, albușurile până obținem o spumă pe care o vei adăuga în aluat.
Se încorporează bine albușurile bătute spumă, cu spatulă.
Amestecul se toarnă într-o tavă de copt, cu diametrul de 22X24 cm, care a fost, în prealabil, unsă cu unt.
Ați putea încerca și: Sparanghel cu cartofi noi: o cină, plină de vitamine, pentru toată familia
În acest moment nu vă mai rămâne decât să dați tava la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru douăzeci și cinci de minute.
După 25 de minute, puteți face clasicul test cu scobitoarea. Dacă scobitoarea iese uscată, checul este gata și nu vă mai rămâne decât să-l scoateți din cuptor.
Înainte de servire trebuie sa așteptați ca desertul să se răcească. Dacă doriți, suprafața poate fi decorată cu fulgi de ciocolată și cu frunze de mentă. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu