Cetatea Râșnov, gazda Festivalului Istoric de Film

cetatea_rasnov_
cetatea_rasnov_

Cea de-a patra ediție a Festivalului Istoric de Film va avea loc anul acesta la Cetatea Râșnov. Acesta se va întide pe parcursul a 9 zile - între 10 și 19 august, timp în care împătimiții de film se vor putea delecta cu cele mai noi filme și  documentare, concerte, dezbateri și conferințe pe teme istorice.

Un aspect inedit al acestei ediții a Festivalului este faptul că, pe lângă filmele și subiectele pe teme istorice,  vor fi tratate subiecte de importanță mondială: atentatul terorist de la Jocurile Olimpice de la Munchen din 1972, jubileul reginei Elizabeth a II-a, insula Ada Kaleh, sfârşitul lumii şi Transilvania.

Accesul publicului la festival este gratuit.

Cetatea Râșnovului a foast aleasă ca loc al desfașurării evenimentului datorită faptului că în acest loc au fost filmate multe din filmele istorice  românești, dar și pentru promovarea turistică a cetății: "reînvierea potenţialului turistic şi cultural al zonei şi consacrarea Râşnovului drept refugiu pentru împătimiţii de istorie, artă şi natură", a declarat Nicolae Pepene, directorul festivalului.

La festival vor fi prezenți invitați de marcă, precum Ivan Patzaichin, medaliat la JO din 1972, Henry Hershkowitz, sportiv din delegaţia Israelului la JO de la Munchen din 1972, Cristian Ţopescu, precum şi actorul Marius Manole .

Concerte vocal-instrumentale de muzică veche, rock medieval, muzică tradiţională anatoliană, arabă şi evreiască, dar şi proiecţie de film mut acompaniată de muzică live sunt alte atracții ale festivalului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel