Urmărește emisiunea live


CERT-RO: Imaginea companiei Dedeman este folosită de atacatori online

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

Atenție la un nou tip de înșelătorie în mediul online. CERT-RO face cercetări. 

Imaginea companiei Dedeman este folosită de atacatori pentru a răspândi un atac de tip scam, au anunțat reprezentanții CERT-RO.

”Sub pretextul organizării unui concurs cu premii (iPhone 12Pro), limitat ca timp ('mai ai la dispoziție X minute’) și număr maxim de câștigători (50), atacatorii cer utilizatorilor să răspundă la o serie de întrebări legate de calitatea serviciilor, apoi solicită răspândirea link-ului către contactele din aplicația de mesagerie WhatsApp.

Miza în acest caz este redirecționarea utilizatorilor pe alte site-uri, cu scopul de a genera trafic”, mai precizează CERT-RO.

Echipa CERT-RO vă recomandă să:

- Evitați accesarea unor astfel de link-uri și redistribuirea lor.

- Fiți atenți la corectitudinea gramaticală a textului

- În cazul ofertelor promoționale sau a concursurilor organizate online, validați existența unor astfel de inițiative pe canalele oficiale ale companiilor implicate (webiste, canale oficiale de social media). Valului de campanii de tip scam care a apărut în ultimul timp, se folosea de domeniu .club și nu .ro, care este un alt indiciu care ar trebui să ridice suspiciuni în rândul utilizatorilor. 

- Scanați-vă dispozitivele cu o soluție antivirus, pentru a fi siguri că nu v-ați infectat cu malware.

- Pentru cei care au raportat primirea a numeroase email-uri nesolicitate după furnizarea unor date personale și a adresei de e-mail, recomandăm să le raportați ca SPAM, să blocați adresele de expediere în a vă mai trimite mesaje și să le ștergeți.  

- Dacă ați introdus pe astfel de site-uri date personale, date de acces la conturi sau date financiare, schimbați parolele pentru conturile aferente, activați autentificarea în doi pași (acolo unde există) și notificați de urgență banca, dacă vi s-a cerut la un moment dat date de card. În cazul în care sesizați tranzacții suspecte din cont și ați suferit pagube financiare, ne puteți scrie despre cazul dvs. la adresa [email protected]. Pentru deschiderea unei investigații, va fi totodată necesar depuneți o plângere la cea mai apropiată secție de poliție.

1. -imagine fara descriere- (160668736_4028599610537729_3865486323332318646_o_58747500.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel