Cea mai bună cremă de ciocolată pentru prăjituri. Secretul unui preparat de succes

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Cea mai bună cremă de ciocolată pentru prăjituri se prepară din doar două ingrediente. Aceasta este simplă de realizat, timpul necesar fiind de 7 minute. Din compoziția obținută veți putea umple un tort întreg. 

Pentru a obține o umplutură delicioasă și savuroasă pentru tort, va trebui să țineți cont de câteva sfaturi. Mai întâi de toate, trebuie să acordați o atenție sporită la calitatea produselor pe care le folosiți. Cu cât sunt mai bune, cu atât veți obține un desert mai irezistibil. Desertul poate fi folosit și la umplerea clătitelor.

Cum se prepară cea mai bună cremă de ciocolată pentru prăjituri

Crema de ciocolată poate fi folosită la numeroase prăjituri și torturi. Aceasta este destul de versatilă și îndrăgită de toată lumea. Ba mai mult de atât, rețeta se prepară din doar două ingrediente. Un alt avantaj pe care îl are este timpul de gătire. Crema este gata în doar 7 minute. Ingredientele de care aveți nevoi sunt 250 grame de ciocolată amăruie și 250 grame de unt cu 82 la sută grăsime. Mai întâi veți avea nevoie de o cratiță în care veți topi untul și ciocolata la foc mic. Alimentele vor fi lăsate până ce se vor tipi în totalitate. 

În tot acest timp va trebui să amestecați din când în când pentru ca compoziția să nu se prindă de oală. La final, crema obținută se va pune într-un bol și se la lăsa la congelator sau la frigider până se va întări. Ulterior, se va scoate de la rece și se va segmenta cu ajutorul unei linguri. Aceasta se mixa la o viteză mică, apoi se va mări treptat. Pe parcurs veți observa că umplutura se va deschide la culoare. În momentul în care va deveni aerată, o puteți folosi la prăjituri, torturi sau pentru decorarea lor. Din cantitățile menționate veți obține suficientă cremă pentru a umple un tort. Trebuie să aveți în vedere că este destul de calorică, având 3130 kcal. 

Secretul unui preparat de succes

 

Pentru a obține o cremă extrem de delicioasă și aerată va trebui să țineți cont de câteva sfaturi. Untul pe care îl veți folosi trebuie să fie de minimum 65 la sută grăsime și nesărat. De asemenea, ingredientele se pot topi și la bain marie sau în cuptorul cu microunde. Puteți opta ca jumătate din cantitatea ciocolatei să fie amăruie, iar cealaltă jumătate să fie cu lapte. Astfel, veți obține o cremă ușor amăruie și extrem de delicioasă. Totodată, calitatea acesteia este foarte importantă și trebuie să aibă un conținut ridicat de cacao.

Cea mai bună cremă de ciocolată se va obține dintr-o ciocolată cu minimum 65 la sută cacao. Aceasta va fi suficienta pentru a îndulci compoziția, motiv pentru care nu va mai trebui să adăugați zahăr. Timpul de mixare este în funcție de cum preferați să fie textura desertului. Dacă vreți ca compoziția obținută să fie mai densă, va trebui să amestecați mai puțin. De asemenea, dacă preferați ca aceasta să fie mai aerată, va trebui să o mixați până se va deschide la culoare. În cazul în care doriți să o folosiți pentru decorarea tortului, trebuie să știți că va trebui să vă mișcați destul de repede. La temperatura camerei, aceasta se va închide la culoare.

Cea mai bună cremă de ciocolată se prepară extrem de simplu. Mai mult de atât, pentru gătirea acesteia, aveți nevoie de doar două ingrediente ce sunt la îndemâna oricui. Dacă vă place rețeta, va trebui să încercați și crema de vanilie de post, scrie BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel