EXCLUSIV  Ce s-a întâmplat, de fapt, cu ”Bursa de Pește”. Horia Teodorescu, CJ Tulcea, mesaj ferm pentru liberali! VIDEO

ARBDD vrea să introducă noi restricții în ordinul de prohibiţie a pescuitului din 2022 / Foto ilustrativ
ARBDD vrea să introducă noi restricții în ordinul de prohibiţie a pescuitului din 2022 / Foto ilustrativ

Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea, a vorbit, într-un interviu acordat DCNews, și despre „Bursa de Pește”, un proiect măreț, care trebuia să aducă la un loc peștele pescarilor din Delta Dunării. 

„Și aici este o confuzie majoră, spun eu. Bursa de Pește e o construcție finanțată din Programul Operațional de Pescuit, beneficiarul investiției AMPA. S-a încercat găsirea unei soluții de funcționare a acestei Burse de Pește. S-a luat o decizie a Ministerului și a trecut la Casa Unirea, o societate pe acțiune, care trebuia să administreze această Bursă de Pește, cu acționar majoritar sută la sută Ministerul Agriculturii. Probabil, nu s-a găsit formula corectă de relaționare, de lucru dintre sursă - pescar - cherhanagiu - Bursa de Pește. După, s-a creat, cum spuneam, Casa Unirea. Înțeleg că deja e blocată.  

Într-adevăr, Bursa de Pește s-a construit pe guvernare PSD, zic eu cu gânduri bune. Că nu s-a pus în practică cum trebuie e o altă problemă. Dar, în momentul de față, liberalii o au în ogradă și ar trebui să se gândească foarte bine ce fac. Să găsească o soluție prin care peștele din Deltă, nu numai din Deltă, să ajungă de la pescar la cherhana și de la cherhana la Bursa de Pește și la vânzare”, a spus Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea, în cadrul unui interviu acordat DCNews. 

„În urmă cu doi ani, am participat la niște discuții și nu se găsea o formulă clară prin care peștele să ajungă la vânzare. Aici s-a blocat Ministerul Agriculturii, care a purtat discuții cu toate structurile care converg și conduc zona de pește”, a explicat Horia Teodorescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel