EXCLUSIV  Ce nu ar trebui să lipsească din alimentație. Dr. Mihaela Bilic: Paradoxal e sănătos / Video

Medicul nutriționist Mihaela Bilic
Medicul nutriționist Mihaela Bilic

Dr. Mihaela Bilic a dezvăluit, la interviurile DC Media Group, care sunt alimentele ce n-ar trebui să ne lipsească de pe masă, în sezonul rece. 

În studio-ul DC News, dr. Mihaela Bilic a dezvăluit că „la capitolul produse lactate și brânzeturi de foarte multe ori se face o confuzie. Multă lume crede că laptele, iaurtul și brânza sunt același lucru. Da, au ca materie primă inițială tot laptele, dar să nu uităm că un kilogram de telemea se face din 7-10 litri de lapte”.

Prin urmare, spune dr. Mihaela Bilic, de pe masa noastră, în sezonul rece, n-ar trebui să lipsească iaurturile sau murăturile.

„Brânzeturile sunt un aliment concentrat. Laptele proaspăt și produsele fermentate, iaurturile, n-ar trebui să lipsească din alimentație în această perioadă tocmai pentru că orice aliment fermentat, putem vorbi și de murături, avem victima C, fermenți, aduc în organismul nostru culturi bacteriene de al căror echilibru depinde imunitatea noastră. 

Tot ce este fermentat, paradoxal, este sănătos. De multe ori am ajuns în acest idealist alimentar să ne ferim de lucrurile care sunt mucegăite, francezii spun frumos: mucegaiul este nobil. Mucegariurile denotă prezența unor bacterii vii și niciodată nu avem suficiente”, a mai spus dr. Mihaela Bilic. 

Nu în ultimul rând, dr. Mihaela Bilic a amintit de „borșul cu care românii acresc ciorba, drojdia de bere folosită pentru diferite alimente frământate, crescute”, atrăgând atenția că „inclusiv berea aduce probiotice în organism”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel