Ce ingredient secret face cartofii la cuptor mai crocanți

Foto cu rol ilustrativ: Pixabay
Foto cu rol ilustrativ: Pixabay

Cartofii prăjiți la cuptor pot fi un succes sau un eșec, deoarece uneori, în loc de cartofi prăjiți crocanți, poți face doar niște simpli cartofi fierți. Există mai multe secrete pentru a obține cartofi prăjiți mai crocanți, dar acest truc este ceva ce nu ți-ai fi imaginat niciodată.

Potrivit unei rețete realizate de Life Tastes Good, să amesteci cartofii cu o lingură de zahăr și să-i lași să se scurgă într-o strecurătoare timp de 30 de minute înainte de a-i coace este pasul vital pentru a obține cartofi la cuptor super crocanți. Iată de ce funcționează.

De ce ajută zahărul la obținerea unor cartofi crocanți la cuptor?

Zahărul face cartofii mai crocanți în două moduri: primul este prin osmoză. La fel cum sarea poate extrage apa din legume și le face să „transpire”, zahărul face același lucru. Acesta este motivul pentru care, după ce amestecăm cartofii cu zahăr în această rețetă, îi lăsăm să se scurgă într-o strecurătoare. Scăpând de acest exces de apă ne asigură că, odată ce punem cartofii la cuptor, aceștia se vor face crocanți în loc să se înmoaie, conform adevarul.

Al doilea mod în care zahărul ajută la rumenire este prin reacția Maillard. Această reacție face ca alimentele să se rumenească atunci când zahărul reacționează cu aminoacizii sub acțiunea căldurii. Așadar, adăugarea zahărului asigură că se va produce rumenirea, ceea ce duce la acel exterior auriu și crocant pe care îl doriți de la un cartof prăjit bun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel