CCR, despre OUG 57: Sesizarea nu a vizat articolul cu pensiile speciale ale primarilor

Rodica Mitu / 13 feb 2020 / 14:41 Salveaza PDF Comentarii

CCR precizează, după ce a decis că OUG 57 privind Codul administrativ e constituţională, că sesizarea nu a vizat constituționalitatea articolului privind indemnizaţia pentru limită de vârstă pentru primar, viceprimar, preşedinte şi vicepreşedinte de consilii județene.

Curtea Constituțională arată că a fost sesizată direct de Avocatul Poporului cu excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ.

„La soluționarea acestei cauze, Curtea Constituțională s-a pronunțat în limitele sesizării, iar aceasta a vizat, în principal, motive de neconstituționalitate extrinsecă. Curtea nu a fost sesizată și, deci, nu s-a pronunțat asupra constituționalității art. 210 - Indemnizaţia pentru limită de vârstă pentru primar, viceprimar, preşedinte al consiliului judeţean şi vicepreşedinte al consiliului judeţean din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ", susține Curtea Constituțională.

Miercuri, Curtea Constituţională a decis că OUG 57 este constituţională.

Pe 28 august 2019, Avocatul Poporului Renate Weber a sesizat Curtea Constituţională cu privire la ordonanţa de urgenţă a Guvernului pe Codul Administrativ. Avocatul Poporului consideră că modificarea Codului administrativ prin ordonanţă de urgenţă nu se justifică.

 

 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23