EXCLUSIV  CCR, decizie în cazul Meleșcanu. Zegrean, uimit: Nu scrie nicăieri că nu ai voie! Nu există un articol de lege

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Fostul preşedinte al CCR Augustin Zegrean a comentat pentru DCNEWS decizia Curţii Constituţionale de a-l elibera din funcţia de preşedinte al Senatului pe Teodor Meleşcanu, pe motiv că a fost numit ilegal. 

"Din momentul în care decizia se publică în Monitorul Oficial, ea devine obligatorie, iar dl Meleşcanu îşi pierde calitatea de preşedinte al Senatului. Au mai fost astfel de decizii şi în trecut. Curtea este competentă să soluţioneze astfel de conflicte, de cereri. Sunt nişte reguli la alegerea preşedintelui Senatului, stabilite în regulamentele lor. Constituţia spune că preşedintele Camerei se alege pe durata mandatului, iar ceilalţi membri ai biroului se aleg pe sesiuni parlamentare.", a explicat Augustin Zegrean pentru DC NEWS. 

"Nu scrie nicăieri că nu ai voie"

"Astfel de situaţii nu am mai întâlnit însă. Discuţii au fost, anterior, pe revocare, iar Curtea a decis că poate fi revocat la cererea grupului care l-a propus. Dl Meleşcanu nu făcea parte din grupul majoritar din Parlament, însă nu există niciun articol de lege sau regulament care să împiedice un grup să susţină şi să propună pe cineva dintr-un alt grup parlamentar. Este interesant de văzut motivaţia Curţii. Cert este că nu scrie nicăieri că nu ai voie să propui pe cineva dintr-un alt partid. E drept, nici nu scrie că ai voie.", a mai spus fostul preşedinte CCR. 

"Votul e mai tare ca glonţul"

"Dar legile sunt făcute pentru oameni normali, cu decizii normale. Nu îţi trece prin minte, când faci un regulament, că partidul majoritar va propune pe cineva dintr-un partid minuscul. Votul e mai tare decât glonţul oricum. Dacă PSD are majoritatea votului, vor pune preşedintele. Chiar dacă se va face o nouă sesizare la CCR, situaţia se schimbă. Nu se va mai face aceeaşi greşeală, e clar! Oricum, de principiu, orice senator poate fi preşedintele Senatului.", a conchis Augustin Zegrean. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel