Cazul Sylvia Goulard - Liviu Dragnea. Oana Zamfir, surprinsă de Tudorache, europarlamentar PLUS

Anca Murgoci / 12 sep 2019 / 13:43 Salveaza PDF Comentarii
Oana Zamfir, Antena 3
Descriere foto: Oana Zamfir, Antena 3

Liderii USR şi PLUS Dan Barna şi Dacian Cioloş o susțin pe Sylvia Goulard pentru funcția de comisar european pentru Piaţă Internă, aceasta fiind anchetată în Franţa.

Noua propunere pentru postul de comisar european pentru Piaţă Internă, Sylvie Goulard, a fost audiată marţi de poliţia franceză în cadrul unei anchete privind o serie de angajări fictive în Parlamentul European.

Oana Zamfir și Dragoș Tudorache, europarlamentar PLUS, au discutat acest subiect la Antena 3.

”Cioloș a spus că a acceptat explicațiile date de Sylvie Goulard, membru al familiei sale politice și îi va susține nominalizarea pentru că îi este clar că doamna Goulard respectă regulile Uniunii Europene. Ce reguli ale Uniunii Europene? A delapidat, au prins-o, a dat banii înapoi, acum e curată ca lacrima și o susține Dacian Cioloș. Dacă era și Dragnea membru al familiei sale politice... accepta și explicațiile sale?”, a zis Oana Zamfir.

Europarlamentarul PLUS, Dragoş Tudorache, a spus: ”Dacă domnul Cioloș a primit lămuriri din partea doamnei Goulard, înseamnă că ni le va prezenta și nouă săptămâna viitoare. Abia atunci ne vom pronunța cu toții dacă suntem sau nu convinși. Decizia va fi a grupului politic”.

”Pot să vă aduc la cunoștință că și Liviu Dragnea s-a declarat nevinovat?”, a întrebat Oana Zamfir.

Dragoș Tudorache: ”Și care este legătura?”

”Păi dacă vă luați după explicațiile omului acuzat și le luați de bune, vă aduc aminte că și Liviu Dragnea s-a declarat nevinovat. În cazul dânsului, procesul a mers până la o condamnare, în cazul doamnei Goulard s-a mătrășit treaba”, a zis Oana Zamfir.

”Până acum două zile, subiectul Goulard nu exista. De atunci, am văzut doar informațiile apărute în presă despre angajările fictive”, a zis europarlamentarul PLUS.

”Dumneavoastră nu așteptați finalziarea anchetei, ci o întrebați pe Goulard dacă este sau nu vinovată”, a spus jurnalista de la Antena 3.

”Eu vreau să văd în ce stadiu este ancheta, să înțeleg exact ce s-a întâmplat. Acum știm doar ce am citit în presă, suficient cât să ne îngrijorăm, suficient cât să cerem noi informații. Privim cu seriozitate situația, dar am cerut și alte date. În funcție de asta, ne vom formula poziția finală înainte de audieri”, a zis europarlamentarul PLUS.

”Pentru ce ați zis la final, vă urmăresc de acum înainte. Ați spus un lucru rezonabil: că sunteți îngrijorați”, a conchis jurnalista.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28