EXCLUSIV  Cazul Kovesi. Protestatarii, deja în stradă după decizia CCR. Dide, mesaj fulminant

Protestatari
Protestatari

Dezamăgiți după decizia Curţii Constituţionale privind conflictul Guvern-Preşedinte legat de revocarea şefei DNA, Laura Codruţa Kovezi, protestatarii au ieșit deja în stradă. 

Am discutat cu Cristian Mihai Dide, unul dintre oamenii pe care îi vedem mereu în Piața Victoriei, pentru a-l întreba cum vede ce s-a întâmplat astăzi în justiție. El deja se afla în stradă acolo unde îi așteaptă și pe alți români.

"A mai existat o decizie a CCR care dădea exemplu de ce înseamnă conflict constituțional. Reprezentantul Preşedinţiei, consilierul prezidenţial Simina Tănăsescu, a zis că nu era vorba de un conflict în cazul Kovesi. Solicitarea Guvernului trebuia respinsă ca inadmisibilă. Ce au făcut astăzi au făcut și la abuzul în serviciu. Este același vechi război în care politrucii din CCR încearcă să scape basma curată infractorii din Parlament", a spus Cristian Mihai Dide pentru DC News.

Întrebat dacă ce s-a întâmplat astăzi la CCR este mai rău decât OUG 13, protestatarul ne-a zis: "Și la OUG 13 loveau puternic în principiile democrației, dar acum este mai mult de atât. CCR și-a depășit atribuțiile, la fel cum și le-a depășit și Guvernul la OUG 13. Acum se lovește puternic în principiile democrației și în ceea ce ar trebui să facă CCR. Curtea Constituțională nu face legi, nu spune cum se interpretează legile, spune doar dacă o lege încalcă Constituția. Mai mult de atât, CCR nu poate să facă".

Mesaj de mobilizare

Cristian Mihai Dide a transmis și un mesaj de mobilizare pentru ca oamenii să iasă în stradă.

[citeste si]

"Dacă nu vreți să intrăm în dictatură, din nou, vă așteptăm în stradă! Doar noi, românii, putem să mai facem ceva. Mobilizarea trebuie să vină de la noi, iar oamenii trebuie să înțeleagă că lucrurile sunt foarte grave. Știu că vine 1 iunie și că este liber, dar oamenii trebuie să iasă în stradă. Trebuie să rămânem aici pentru următoarele săptămâni pentru că nu este vorba doar despre justiție, dar ne ducem de râpă și cu economia, și cu democrația. Asta nu mai e o țară în care se poate trăi. Dacă bunicii noștri și alți votanți PSD sunt de acord cu acest lucru... asta e, dar dacă lumea nu se mobilizează, vom ceda și noi unul câte unul și vom pleca", a mai zis protestatarul pentru DC News. Cristian Mihai Dide a fost astăzi printre primii oameni care au ieșit în stradă după decizia CCR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel