Urmărește emisiunea live


Câte minute trebuie să mănânci. Anca Hâncu: E o recomandare destul de grea

Anca Hâncu
Anca Hâncu

Anca Hâncu, medic nutriționist, a spus câte minute ar trebui să mâncăm.

„Trebuie să mâncăm așezat, liniștit, cel puțin 20 de minute. Este o recomandare destul de grea. Multă lume mănâncă în 5-10 minute. Încercați să vă lăsați timp pentru masă pentru că doar așa se va instala sațietatea cu adevărat și astfel veți mânca atât cât aveți nevoie”, a spus medicul Anca Hâncu.

Televizorul, inamicul mâncatului

„Aș recomanda să nu mai mănânce lumea în fața televizorului, ci să mănânce separat pentru că astfel oamenii vor reuși să realizeze bogăția alimentelor. Dacă te uiți la televizor în timp ce mănânci sau butonezi telefonul, nu mai simți mâncarea, uiți ce ai mâncat și practic consumi cantități mult mai mari și este periculos pentru sănătate”, a mai spus Anca Hâncu la Antena 1, în emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani. 

VEZI ȘI: Minunea din usturoi. Medicul Anca Hâncu: Vă spun secretul meu pentru mujdei

Medicul nutriționist Anca Hâncu a spus care este secretul ei pentru mujdei astfel încât să fie sănătos.

„La mujdei am să vă spun secretul meu de gospodină. Amestesc câțiva căței de usturoi cu blenderul, pun doar foarte puțin ulei, iar în rest pun apă minerală și atunci practic iau toate beneficiile usturoiului, fără a încărca cu foarte mult ulei, de fapt, cu foarte multe calorii”, a zis medicul nutriționist Anca Hâncu la Antena 1, în emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani.

„Usturoiul este un antibiotic natural, antifungic, antiseptic, antiinflamator, antioxidant. Alicina este cea mai importantă substanță care se găsește în usturoi și are proprietăți importante. Așa cum spuneam, este practic un antibiotic natural. Substanța se eliberează doar în momentul în care usturoiul este fărâmițat, este mestecat, este macerat. Deci nu atunci când fierbem usturoiul așa întreg”, a spus medicul nutriționist Anca Hâncu la Antena 1.

De asemenea, specialistul a zis că usturoiul acționează și în scăderea tensiunii arteriale astfel că vom avea o protecție cardiovasculară. Ajută și la creșterea capacității de efort, dar și performanțele sexuale. Aproximativ un cățel de usturoi pe zi este cantitatea recomandată. În plus, are rol în scăderea colesterolului.

Anca Hâncu a spus că usturoiul poate ține cancerul la distanță: „Are efecte importante în prevenția cancerelor, mai ales în prevenția cancerelor digestive”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel