Căsuță de TURTĂ DULCE. Cum să faci acasă cel mai bun desert de Crăciun. Vezi rețeta

Nu există un Crăciun perfect fără renumita căsuță de turtă dulce. Dacă până acum obișnuiați să o cumpărați din magazin, în acest an o puteți face acasă. Va fi delicioasă.

Ingrediente: 60 g zahăr brun, 80 g miere, 50 g unt, 30 ml lapte, 1 ou, 270 g făină albă, 2 lingurițe de scorțișoară, 1 linguriță ghimbir, 5 g praf de copt, 80 g zahăr pudră.

Mode de preparare:

Într-o cratița puneți zaharul brun, laptele, untul și mierea. Compoziția obținută o puneți pe foc și amestecați până se topesc. Siropul pe care l-ați obținut îl lăsați într-o parte la răcit. Continuăm cu aluatul. Într-un bol mare amestecați făina cu praful de copt și toate mirodenii măcinate, dar și cu zahărul brun. Dacă nu aveți zahăr brun, puteți folosi 1 linguriță de cacao. Peste amestec adăugați siropul pe care l-ați lăsat înainte la răcit și un ou. Amestecați totul cu o spatulă și apoi apucați-vă de frământat. Ulterior, aluatul se lasă la rece timp de 30 de minute.

În acest timp faceți proiectul căsuței, pe hârtie. Aveți nevoie de pereții din fața și spatele casei, pereții laterali și acoperișul, dar și un dreptunghi mai mare, care va fi baza. Dacă nu vă pricepeți la desenat, puteți vedea un proiect gata făcut pe Lalena.ro.

După ce ați terminat, rupeți bucăți din aluat și îl întindeți în foi de aproximativ de 0.5mm grosime. Le mutați pe bucăți de hârtie de copt și tăiați piesele case după hârtiile decupate înainte. După ce ați terminat de decupat toate piesele, le băgați la cuptor, la 200 de grade, timp de 8-10 minute. Indicat ar fi să le coaceți pe rând ca să nu se lipească între ele. Când sunt gata, le lăsați să se răcească.

Veți avea nevoie de un lipici pentru a monta căsuța. Aveți nevoie de 4 albușuri de ou și zahăr pudră. Bateți albușurile și adăugați zahăr pudră până obțineți o compoziție pufoasă, dar rezistentă. Eventual puteți adăuga și întăritor pentru smântână. V-a rămas doar să montați piesele căsuței și să o decorați. Puteți folosi, jeleuri, biscuiți, bomboane, biluțe de ciocolată, dar și figurine din marțipan. Poftă Bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel