Castrarea chimică a violatorilor de minori. Țara în care va fi adoptată legea

Castrarea chimică a violatorilor de minori. Țara în care va fi adoptată legea / Foto: Pixabay, de Alexas_Fotos
Castrarea chimică a violatorilor de minori. Țara în care va fi adoptată legea / Foto: Pixabay, de Alexas_Fotos

O țară intenționează să impună castrarea chimică a violatorilor de minori.

Preşedintele peruvian Pedro Castillo a anunţat sâmbătă că executivul său intenţionează să impună castrarea chimică obligatorie a violatorilor de minori, printre alte măsuri drastice împotriva acestor crime, informează Agerpres, citând AFP.

"Destul cu atâta violenţă, crimele sexuale împotriva copiilor nu vor fi tolerate de acest guvern şi nici nu vor rămâne nepedepsite", a declarat Castillo, care s-a declarat "indignat" după ce o fetiţă de trei ani a fost violată, crimă care a şocat Peru.

Măsura propusă de şeful statului mai trebuie să fie aprobată de Parlamentul peruvian.

Alte țări în care se practică deja castrarea chimică a violatorilor



Castillo a enumerat Rusia, Polonia, Coreea de Sud, Indonezia şi Republica Moldova printre multe alte ţări unde se practică deja castrarea chimică a violatorilor. Aceasta constă în administrarea de medicamente ce inhibă dorinţa sexuală, în mod preventiv sau pentru a împiedica orice recidivă.

Potrivit Ministerului peruvian pentru Drepturile Femeilor, mai mult de 21.000 de minore au fost victime ale unor violuri în ultimii patru ani. Numai în 2021, au fost înregistrate 6.929 de astfel de cazuri.

În Peru, violatorii de copii sub 14 ani riscă o condamnare la închisoare pe viaţă.

Matteo Salvini cere castrarea chimică a unui român acuzat că și-a violat fiica

Caz șocant în provincia Foggia, unde un român a fost arestat sub acuzația de viol asupra fiicei sale, care a rămas însărcinată în urma violențelor sexuale. S-a întâmplat la Cerignola, scrie cotidianul Il Mattino. Politicianul Matteo Salvini a cerut castrarea chimică a românului.

Cercetările poliției au început după ce au fost sesizați despre prezența într-o cabană din zona rurală a orașului a unei familii în cadrul căreia se aflau minori și în special o fată însărcinată, în urma unor abuzuri sexuale repetate la care ar fi fost supusă chiar de către tatăl său. În urma cercetărilor și declarațiilor martorilor și ale presupusei victime, agenții l-au reținut pe bărbat. Acesta va trebui să răspundă pentru violență și abuz sexual agravat și continuat în familie. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel