Sala de tortură din Castelul Corvinilor, deschisă vizitatorilor

camera-de-tortura-9
camera-de-tortura-9

Castelul Corvinilor din Hunedoara a redeschis bastionul, aşa numita sală de tortură, potrivit vipdeva.ro.  Acest eveniment a avut loc cu ocazia festivalului SOS Castelul, care se afla la a patra organizare.

[caption id="attachment_214753" align="alignnone" width="310"] vipdeva[/caption]

Încăperea nu a fost niciodata accesibilă vizitatorilor, ea fiind până în prezent o simplă sală de recuzită. În ciuda faptului că au fost folosite manechine pentru amenajare, turiştii au fost impresionaţi de atmosfera infricoşătoare. Sala de tortură este locul unde acum 4 secole erau pedepsiţi prizonierii şi femeile acuzate de vrăjitorie.Aproximativ 220.000 de lei au fost investiţi pentru amenajarea încăperii.

 „Am lucrat timp de trei ani la restaurarea camerei de tortură şi ne-am dorit să redăm totul cât mai aproape de realitatea din perioada medievală. Încăperile sunt restaurate în locul unde au funcţionat în trecut”, a declarat Ioan Bodochi, directorul Muzeului Castelului din  Hunedoara.

Fortăreaţa nu este numai o atracţie pentru turişti, dar şi pentru marile proiecte de la Hollywood. În perioada 15-18 noimbrie 2012, castelul a fost ales pentru filmarea cunoscutei pelicule „Ghost Rider 2”, avându-l ca actor principal pe faimosul actor Nicolas Cage.

Fiind cea mai vestită proprietate a lui Iancu de Hunedoara, Castelul Huniazilor a fost clădit în secolul al XV-lea. Cetatea medievală are o arhitectură gotică şi este una dintre cele mai importante din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel