Casper Ruud, adversarul lui Djokovic în finala de la Roland Garros

Novak Djokovic îl va întâlni pe norvegianul Casper Ruud în finala de la Roland Garros, după ce l-a învins pe Carlos Alcaraz în semifinală.

Sârbul Novak Djokovic s-a calificat în finala de la Roland Garros, după ce l-a învins Carlos Alcaraz în semifinală cu 6-3, 5-7, 6-1, 6-1.

Acum, Nole îl va avea ca adversar pe norvegianul Casper Ruud, acesta din urmă calificându-se după ce l-a învins pe germanul Alexander Zverev, fost numărul doi ATP, cu 6-3, 6-4, 6-0, vineri, în a doua semifinală a competiţiei de Mare Şlem. Acesta a reușit să-l învingă pe Zverev după două ore şi 9 minute. Zverev, care a fructificat doar o şansă de break din nouă avute, a fost superior la capitolul winners (31-25), dar a făcut numeroase greşeli neforţate (37-19), conform Agerpres.

Novak Djokovic poate fi  primul tenisman care câştigă 23 de titluri de Mare Şlem. În același timp, Casper Ruud va încerca să obţină primul său trofeu major.

Acesta a mai jucat anul trecut o finală de Mare Șlem, la US Open, unde a fost învins chiar de adversarul lui Djokovic din semifinală, Carlos Alcaraz.

Ce a spus Djokovic despre Alcaraz

Novak Djokovic a avut cuvinte de apreciere față de Carlos Alcaraz, dar, în același timp, și-a exprimat tristețea față de situația în care acesta s-a aflat ca urmare a crampelor musculare.

„În primul rând trebuie să spun că îmi pare rău de ghinionul lui Carlos. La acest nivel, ultimul lucru pe care îl dorești este să ai crampe, mai ales într-un moment ca acesta, semifinale de Grand Slam. Sper să se însănătoșească repede și să revină cât mai curând. I-am spus la fileu că știe cât de tânăr este și că are tot timpul și sunt sigur că va câștiga acest turneu de multe ori. Este un competitor grozav, un jucător incredibil, ne vom mai întâlni. Este un băiat foarte drăguț și merită toată susținerea și aprecierea voastră. Nu a știut ce să facă, dacă să se retragă sau să continue. Felicitări pentru spiritul de luptă și pentru faptul că a rămas în teren. Respect asta foarte mult.

Am fost la limită amândoi din punt de vedere fizic. Nu mă simțeam nici eu foarte fresh. Am mers cap la cap până la 1-1 la seturi. Din acel moment a fost un alt meci. Dar am încercat să rămân concentrat, să nu mă gândesc la ce se întâmplă în partea cealaltă de fileu. Știam că se chinuie. Respect pentru el și sper să revină cât mai repede“, a spus Nole la finalul partidei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel