Cascadorul 'Spiderman' - pedepsit drastic în Marea Britanie

Alpinistul-cascador supranumit 'Spidermanul francez' a primit interdicţie de la a escalada orice clădire din Marea Britanie după ce a reuşit să cucerească joi una dintre cele mai înalte construcţii din Londra.

Alpinistul Alain Robert, care urcă pe zgârie-nori din lumea întreagă, a escaladat Heron Tower din Londra cu mâinile goale şi fără coardă de susţinere. Bărbatul în vârstă de 56 de ani a ajuns în vârful clădirii de 202 metri înălţime, cunoscută în prezent sub denumirea Salesforce Tower, în aproximativ 45 de minute.

Francezul a pledat vinovat la acuzaţia de tulburare a liniştii publice la înfăţişarea de vineri la Curtea Magistraţilor din Londra. El a fost condamnat la 20 de săptămâni de închisoare cu suspendare, plata unei compensaţii în valoare de 5.500 de lire către Poliţia din Londra şi a primit interdicţia de la a escalada prin exterior orice clădire din Marea Britanie.

Reţinut imediat de poliţişti

Echipe de poliţişti, pompieri şi de la serviciul de ambulanţă au ajuns la faţa locului joi, în jurul orei locale 13:40, au înconjurat zona cu bandă de siguranţă şi au oprit traficul, menţinând la distanţă mulţimea de curioşi. Robert a fost reţinut de poliţişti joi după ce a ajuns în vârful clădirii. El a prezentat imediat paşaportul şi numărul avocatei sale, potrivit informaţiilor prezentate la tribunal.

În 2009, Alain Robert a fost arestat şi eliberat fără a fi acuzat după ce a escaladat clădirea Lloyds din Londra, precizează Press Association.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel