Cartofi zdrobiţi cu cana, reţeta virală pe TikTok

Captură Video Tik Tok
Captură Video Tik Tok

Utilizatorii TikTok sunt înnebuniţi de o reţetă simplă: cartofi zdrobiţi cu cana. Aceasta s-a viralizat în ultima perioadă. 

Ai nevoie de 10-12 cartofi de mărime potrivită, usturoi după preferințe, ulei de măsline, sare, piper, boia iute sau dulce, rozmarin. Pregătește o tavă mare, cu hârtie de copt.

Spală bine cartofii și pune-i la fiert, în coajă. Nu uita să pui un praf de sare în apa în care fierb. Încearcă-i cu furculița și când sunt gata scoate-i într-un castron, ca să se răcească puțin. Îi pui apoi în tavă (nu îi cureți de coajă), pe hârtie de copt, iar cu fundul unei căni îi zdrobești pe rând, cât să capete o fromă turtită. (vezi video). 

Îi stropești cu ulei de măsline, apoi presari, în ploaie, toate condimentele minunate care le dau gust: sare, piper, boia iute sau dulce, usturoiul zdrobit, rozmarin și/sau oregano. Îi pui la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute, în funcție de cât de rumeniți îi vrei. Noi i-am lăsat să devină mai crocanți și au fost perfecți. 

Îi poți consuma fix așa sau presărați cu cașcaval, brânză telemea, parmezan, în caz că nu ții post, scrie click.ro

VEZI REŢETA VIDEO PE TIKTOK AICI

Mănânci cartofi prăjiți în Postul Paștelui? După ce vei încerca acest truc, nu te vei mai întoarce la cartofii îmbibați în ulei!

 

Vrei cartofi „prăjiți”, dar sănătoși? Iată un truc care te va ajuta în acest sens!

Cartofii prăjiți în mult ulei nu sunt deloc o alegere sănătoasă! Pe cât sunt de gustoși, pe atât sunt de nesănătoși! Dar iată o variantă simplă și delicioasă care este foarte indicată.

Tai cartofii în format de „prăjit”, adică feliuțe subțiri, ca în imaginea din articol. Îi pui, la foc mic, vreo zece minute, până apa ajunge la punctul de fierbere. Apoi, arunci apa, iei maximum două linguri de ulei de măsline, iei câteva mirodenii care îți plac - piper, sare, diferite condimente - amesteci și pui cartofii la cuptorul preîncălzit, la o temperatură de aproximativ 190 grade, timp de vreo 20 de minute. Vei vedea că sunt la fel de gustoși ca cei prăjiți în mult ulei. Poftă bună! După ce vei încerca acest truc, nu te vei mai întoarce la cartofii îmbibați în ulei! CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel