Cartofi picanți la tigaie. Rețeta simplă de post

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Cartofii picanți la tigaie reprezintă o idee bună, dacă ții post în această perioadă. Iată cum se prepară.

Ingrediente:

1 kg de cartofi
ulei
o jumătate de linguriță de boia dulce
o jumătate de linguriță de boia iute
sare
piper
rozmarin

Cum se prepară

Spală bine cartofii și pune-i la fiert în coajă. Lasă-i să fiarbă timp de câteva minute, dar verifică-i întotdeauna cu furculița și oprește focul în momentul în care aceștia încep să se înmoaie, potrivit avantaje.ro. Îndepărtează coajă și taie cartofii cuburi, după care pune uleiul într-o tigaie și pune cartofii la prăjit. Adaugă pe rând sarea, piperul, boiaua dulce și cea iute și amestecă în mod constant. La final, presară câteva firicele de rozmarin și mai lasă cartofii încă 2-3 minute pe foc.

BONUS: Cartofi cu ciuperci și ceapă. Rețeta de post rapidă

Ingrediente

- 400 g de cartofi

- 1/2 de ceapă

- 80 g de ciuperci proaspete

- 2 linguri ulei de floarea soarelui (sau ulei de măsline)

- 2 căței de usturoi

- mărar

- sare

- piper negru măcinat

Cum se prepară

Spălați cartofii cu ajutorul unei perii. Ștergeți-i cu ajutorul unui prosop. Înfigeți fiecare cartof de două ori, cu ajutorul unei furculițe. Așezați cartofii într-o formă termorezistentă. Acoperiți forma cu un capac sau cu o farfurie și dați-o la cuptorul cu microunde, la putere moderată, pentru 5-10 minute, potrivit bucatarul.eu. Coaceți cartofii până vor fi gata.

Curățați și tocați ceapa. Prăjiți-o într-o tigaie cu ulei încins, până se va rumeni ușor. Spălați ciupercile și uscați-le pe un prosop de hârtie. Tăiați-le felii subțiri. Adăugați ciupercile în tigaia cu ceapă. Potriviți cu sare și piper negru după gust. Amestecați și prăjiți până ciupercile vor fi gata. Curățați și tocați usturoiul. Spălați și tocați mărarul. Amestecați usturoiul cu mărarul.

Luați tigaia de pe foc și adăugați pasta de usturoi cu mărar. Amestecați. Scoateți cartofii din cuptor și tăiați-i în jumătate. Păstrați o distanță de aproximativ 1 cm de la bază. Cu ajutorul unei furculițe, pisați puțin miezul de cartof și așezați umplutura. Stropiți cu puțin ulei vegetal și decorați cu ciuperci. Presărați cu mărar tocat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel