Cartofi noi cu măsline și telemea la cuptor. Rețeta turcească plină de savoare. O vei repeta!

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Dacă vrei să încerci o rețetă plină de savoare, din Turcia, ai ajuns unde trebuie. Cartofii noi cu măsline și telemea la cuptor sunt senzaționali! Iată cum se prepară.

Ingrediente

1 kg cartofi noi
15 măsline (verzi sau negre)
500 gr roşii (coapte)
1 ceapă medie
2 căţei de usturoi
1/4 linguriţă chimion măcinat
1 1/2 linguriţă oregano uscat
1 linguriţă oţet (de vin roşu sau alb)
1/2 linguriţă zahăr
200 gr telemea (sau feta; de oaie)
4 linguri ulei
sare, piper negru

Vezi și: Castraveți marinați, rețeta. Ies crocanți și gustoși

Cum păstrezi usturoiul pentru mult timp. Metoda corectă

Cum se prepară

Într-o tigaie se încing 2 linguri de ulei. Se adaugă ceapa tocată mărunt şi se lasă doar până se înmoaie un pic (cca 5 minute), potrivit e-retete.ro. Se adaugă usturoiul strivit şi se mai lasă un minut. Se adaugă roşiile date pe răzătoare, chimionul, o linguriţă oregano, oţetul şi zahărul şi puţină sare şi piper măcinat. Se lasă să fiarbă până sosul scade uşor (cca 10 minute).

Între timp se freacă cartofii cu un burete metalic sau se curăţă normal de coajă. Se taie rondele care se presară cu puţină sare şi piper. Se toarnă sosul de roşii peste cartofi şi se amestecă. Se aşază totul într-o tavă termorezistentă, având grijă să nivelaţi cartofii. Se presară măslinele printre cartofi. Se toarnă 50 ml apă pe margine tăvii. Se dă tava la cuptor, la 200C, timp de 30 minute.

Vezi și: Chifteluțe pufoase turcești. Rețeta savuroasă

Se presară telemeaua peste cartofi. Se picură restul de ulei şi oregano. Se mai dau la cuptor încă 15-20 minute (verificaţi să fie făcuţi cartofii după acest timp). Se serveşte imediat, e mai bun, dar ce rămâne poate fi reîncălzit la cuptor.

Și, pentru că după o mâncare turcească delicioasă merge și o cafea, îți propunem rețeta clasică a turcilor.

Cum se prepară cafeaua turcească la nisip

"Se pune în ibric apă călduţă pentru o singură ceaşcă, dacă e fierbinte se dă peste cap cafeaua, se îneacă şi nu se face zaţ imediat", a spus Ahmet Engur, unul dintre cei 600 de foşti locuitori de pe Ada Kaleh, pentru "Adevărul". Bătrânul s-a stabilit la Orşova, unde a condus o celebră cafenea de pe malul Dunării, unde clienţii serveau cafeaua turcească la nisip.

Cum se prepară cafeaua turcească la nisip. Rețeta secretă a turcilor. Cafeaua turcească la nisip se prepară într-un cazan de cupru, umplut cu nisip. În acest cazan se aşează ibricul de aramă, în care se adaugă peste apa călduţă două linguriţe de cafea şi una de zahăr.

Cum se prepară cafeaua turcească la nisip. Rețeta secretă a turcilor. "Mie mi s-a părut că e mai bună când îi pui toate ingrediente odată", a spus Ahmet. Apoi, ibricul se mişcă pe nisipul fierbinte, până fierbe cafeaua. Apoi, se pune într-o ceaşcă pentru a păstra caimacul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel