Cartofi cu ciuperci și ceapă. Rețeta de post rapidă

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Ții post ți nu mai știi ce să gătești? Poți încerca rețeta de cartofi cu ciuperci și ceapă. Iată cum se prepară.

Ingrediente

- 400 g de cartofi

- 1/2 de ceapă

- 80 g de ciuperci proaspete

- 2 linguri ulei de floarea soarelui (sau ulei de măsline)

- 2 căței de usturoi

- mărar

- sare

- piper negru măcinat

Cum se prepară

Spălați cartofii cu ajutorul unei perii. Ștergeți-i cu ajutorul unui prosop. Înfigeți fiecare cartof de două ori, cu ajutorul unei furculițe. Așezați cartofii într-o formă termorezistentă. Acoperiți forma cu un capac sau cu o farfurie și dați-o la cuptorul cu microunde, la putere moderată, pentru 5-10 minute, potrivit bucatarul.eu. Coaceți cartofii până vor fi gata.

Curățați și tocați ceapa. Prăjiți-o într-o tigaie cu ulei încins, până se va rumeni ușor. Spălați ciupercile și uscați-le pe un prosop de hârtie. Tăiați-le felii subțiri. Adăugați ciupercile în tigaia cu ceapă. Potriviți cu sare și piper negru după gust. Amestecați și prăjiți până ciupercile vor fi gata. Curățați și tocați usturoiul. Spălați și tocați mărarul. Amestecați usturoiul cu mărarul.

Luați tigaia de pe foc și adăugați pasta de usturoi cu mărar. Amestecați. Scoateți cartofii din cuptor și tăiați-i în jumătate. Păstrați o distanță de aproximativ 1 cm de la bază. Cu ajutorul unei furculițe, pisați puțin miezul de cartof și așezați umplutura. Stropiți cu puțin ulei vegetal și decorați cu ciuperci. Presărați cu mărar tocat.

BONUS: Tăieţei cu pesmet și scorțișoară

Ingrediente

300 g tăieţei laţi (fără ou în perioada postului)
100 g pesmet
80 g zahăr
1/4 linguriţă scorţişoară
2 linguri ulei (sau unt)

Cum se prepară

Se pun tăieţeii la fiert în apă cu puţină sare. Se fierb conform instrucţiunilor de pe pachet. Într-o tigaie largă se încinge o lingură ulei şi se adaugă pesmetul, scrie click.ro. Se prăjeşte la foc mediu (la început) şi amestecând tot timpul. După ce vedeţi că pesmetul începe să se rumenească uşor, daţi focul la mic şi continuaţi să prăjiţi până e rumen (nu vă opriţi din amestecat). Când pesmetul e rumen (durează cam 5 minute), adăugaţi zahărul şi scorţişoară şi amestecaţi. Mutaţi pesmetul într-o farfurie. Strecuraţi tăieţeii şi adăugaţi peste ei restul de ulei. Amestecaţi. Adăugaţi pesmetul cu zahăr şi amestecaţi. Serviţi cald.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel