Cartofi copți, după o rețetă secretă. Nu îi vei mai găti niciodată altfel

Cartofi copți, după o rețetă secretă. Nu îi vei mai găti niciodată altfel. Sursa - Pexels
Cartofi copți, după o rețetă secretă. Nu îi vei mai găti niciodată altfel. Sursa - Pexels

Cartofii preparați după această rețetă vor fi pur și simplu incredibili: un piure fraged de cartofi sub o crustă crocantă.

Doar gospodinele cu experiență știu această metodă de preparare a cartofilor. Merită să încercați să-i pregătiți așa și dvs. Asigurați-vă să adăugați sare și puțin ulei. Puteți adăuga piper negru, usturoi, verdeață sau condimentele preferate.

Rețetă pas cu pas


Curățați cartofii, tăiați fiecare tubercul în 4 părți. Tuberculii mici pot fi lăsați întregi. Turnați apă în oală, adăugați sare și aduceți apa la fierbere. Adăugați cartofii pregătiți în apă clocotită. Imediat ce cartofii fierb, se scot din apă.

Pentru o mâncare de cinci stele ai nevoie de cel mai ieftin hering și un măr. Iată rețeta

Lăsați cartofii să se răcească, apoi transferați-i într-un recipient, acoperiți-i cu folie alimentară sau cu un capac și dați-i la congelator pentru 2 ore, poate chiar peste noapte.

Acesta este secretul moliciunii și frăgezimii cartofilor: datorită înghețului, umezeala rămâne în interiorul cartofilor și nu se pierde în timpul coacerii, iar crusta care se formează, la rândul ei, previne pierderea de umiditate.

Se toarnă apoi ulei pe o tavă de copt, se transferă cartofii congelați, se distribuie uniform, având grijă ca toți cartofii să fie acoperiți cu ulei. Coaceți cartofii la 220 de grade timp de 40-50 de minute până se rumenesc. Poftă bună!

BONUS. Pulpe de pui, preparate în stil marocan: o rețetă simplă și savuroasă

Pentru a găti pulpe de pui în stil marocan nu veți avea nevoie de mult timp și nu trebuie să căutați ingrediente exotice. 

Prin urmare, dacă ați încercat mai multe modalități de a găti carnea de pui, ar trebui să încercați ceva nou.

Ingrediente:

pulpe de pui - 12 bucăți,

coajă de lămâie - 30 grame,

anason - 2 stele,

ceapa roșie - 2 bucăți,

supa de pui - 1/2 litru,

măsline verzi fără sâmburi - 200 grame,

ulei de măsline - 3 linguri,

scorțișoară - 2 bețișoare,

chimen măcinat - 1 lingură, 

turmeric măcinat - 1 lingură.

Modul de preparare 

Într-o tigaie puneți ulei de măsline și căliți ceapa tăiată cubulețe cu scorțișoară, chimen și turmeric,  timp de 2 până la 3 minute. Adăugați pulpele de pui și prăjiți până se rumenesc. Adăugați coaja de lămâie, anasonul și bulionul.

Dați oala acoperită într-un cuptor, preîncălzit la 170-180 de grade, pentru 45 de minute. Se adaugă apoi măslinele verzi, se amestecă se acoperă oala și se dă din nou la cuptor pentru 20 de minute.

Înainte de a servi pulpele pe masă, le puteți stropi cu ierburi proaspete. Ca și garnitură puteți servi orez. Garnitura clasică pentru puiul marocan este, desigur, cușcușul.  

BONUS. Plăcintă rustică cu dovlecei: doar puneți torul în tigaie și aperitivul e gata. Rapid, ușor și gustos!

Ți-au mai rămas câțiva dovlecei? Dacă aveți ricotta în frigider puteți crea o plăcintă rustică, care poate fi savurată cu orice ocazie.

Crocantă la exterior și fragedă la interior, plăcinta de dovlecei poate fi mâncată în timpul prânzului sau la cină. Este delicioasă și irezistibilă.

Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de următoarele ingrediente:

250 de grame de brânză de vaci,

1 lingură de brânză rasă,

2 dovlecei,

1 gălbenuș,

sare și piper după gust,

1 ou,

1 rulou de aluat foietaj.

Modul de preparare 

Spălați bine dovleceii și dați-i prin răzătoarea cu găuri mari. Transferați rezultatul într-o tavă de copt și apoi adăugați sare și amestecați ușor. Lăsați deoparte 15 minute pentru ca dovleceii să elimine sucul.

Supă de ciuperci cu sos de roșii: consistentă, simplă și fără carne

Într-un bol, puneți ricotta, adăugați piperul negru și amestecați cu o furculiță. Apoi integrați oul și brânza rasă.

Odată finalizată această operațiune, întindeți aluatul foietaj pe o suprafață de lucru și împărțiți-l în jumătate. Pe o jumătate de aluat presărați pesmetul și puneți deasupra, după ce i-ați stors bine, o parte din dovleceii rași.

Congelați corect vinetele și ardeii: legumele nu-și vor pierde gustul și aroma

Acoperiți totul cu amestecul de ricotta și apoi adăugați dovlecelul rămas La sfârșit se presară niște pesmet și închideți totul cu cealaltă parte de aluat. Sigilați foile împreună cu ajutorul degetelor.

Ungeți plăcinta cu gălbenușul de ou. Acum rămâne doar să transferăm plăcinta într-o tavă de copt tapetată cu pergament și să o dați la cuptor.

Coaceți plăcinta 30 - 35 de minute la 185 de grade. Când este gata, scoateți plăcinta din cuptor și serviți-o pe masă. Plăcinta rustică va fi parfumată și va avea o culoare aurie. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel