EXCLUSIV  CARREFOUR, LIDL, FRAUDĂ pe WhatsApp: Cumpărături GRATUITE. Facebook A BLOCAT mesajul

O înșelăciune face ravagii pe WhatsApp. 

UPDATE: Specialiştii Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) scriu pe Facebook despre această înșelătorie: ”Scam-ul funcţionează exclusiv pe mobil şi se propagă prin intermediul aplicaţiei de mesagerie WhatsApp. Concret, după primirea mesajului şi accesarea link-ului (care este evident unul suspect, din moment ce conţine litere cu diacritice), utilizatorul este redirecţionat către o pagină care afişează un domeniu cu o denumire ciudată: xn--ldl-rma.eu (în cazul scam-ului Lidl). Din nefericire, un bug de securitate în înregistrarea domeniilor, care permite utilizarea şi a unui alt alfabet în afara celui român, oferă această oportunitate pentru ca atacatorii să poată să-şi mascheze URL-urile ca unele cu denumiri legitime.  Ideal ar fi ca, în cazul în care ceva pare suspect, să încercaţi tastarea manuală a site-ului în browser sau prin intermediul motorului de căutare pe internet (ex: Google, Bing etc.). Mai departe, utilizatorul trebuie să parcurgă un chestionar scurt, cu trei întrebări legate de experienţa de shopping la cele două hypermarketuri, pentru ca ulterior să primească un mesaj de felicitare, unul cu multe greşeli de transcriere (...) Condiţia pentru folosirea acestui voucher fictiv este partajarea informaţiei către prieteni, tot prin intermediul WhatsApp”. 

În numele marilor lanțuri de magazine, LIDL sau CARREFOUR, oamenii primesc mesaje prin care li se spune că pot câștiga 500 de dolari. 

Bănuim că mesajele se trimit automat agendei în momentul în care utilizatorii apasă pe link. 

BREAKING NEWS  FRAUDĂ. LIDL, SEMNAL despre MAREA ESCROCHERIE

Nu se cunosc încă efectele acestei escrocherii și care este scopul ei, dacă oamenilor le sunt luate datele sau la ce fel de informații au acces cei care se află în spatele ei, dacă le sunt afectate conturile salvate pe telefon. 

Știm doar că aceste mesaje păcălesc deja foarte mulți oameni care ajung să trimită aceste mesaje, după ce, crezând într-un premiu facil, apasă pe link. 

Mesajul primit nu poate fi copiat pe messenger-ul Facebook-ului. 

Prin urmare: AVERTIZĂM CITITORII DCNEWS.RO SĂ NU APESE PE LINK-UL PRIMIT.

Iată două mesaje primite recent: 

(w670)

(w670)

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel