Carne de pui, înăbușită în borcan. O rețetă ușoară pentru o cină senzațională

Carne de pui, înăbușită la borcan. O rețetă ușoară pentru o cină senzațională. Sursa - pixabay.com
Carne de pui, înăbușită la borcan. O rețetă ușoară pentru o cină senzațională. Sursa - pixabay.com

Carnea de pui este un produs popular în bucătărie. Unora le place carnea friptă, unii o preferă  fiartă, iar altora - înăbușită. Există sute de rețete pentru a găti această carne delicioasă și fragedă. 

Vă prezentăm un mod original de a pregăti carnea de pui. Pentru a face acest fel de mâncare uimitor, veți avea nevoie de un borcan obișnuit de sticlă și carne de pui. Încercați rețeta, deoarece o să vă placă rezultatul.

Ingrediente:

un pui,

boia, sare, piper negru, praf de usturoi uscat - după gust,

ceapă - 3 bucăți,

frunze de dafin - 3 bucăți.

Prepararea

Puiul se spală și se porționează. Dacă ați cumpărat separat pulpe de pui, aripi și ciocănele nu trebuie să le tăiați.

Scoateți pielea, dar nu o aruncați. Puneți carnea de pui într-un castron și frecați-o cu sare, piper, boia și praf de usturoi uscat. Lăsați carnea la marinat 20-30 de minute.

Lasagna leneșă. Este bestial de bună și simplu de făcut. Și un copil s-ar descurca

În timp ce puiul se marinează, spălați un borcan de sticlă de 3 litri și ștergeți-l. Tăiați ceapa în jumătăți de rondele. Transferați puiul în borcan, alternând un strat de ceapă cu un strat de carne. Adăugați frunzele de dafin. Deasupra, puneți pielea de pui. 

Acoperiți gura borcanului cu folie de staniol și puneți-l în cuptorul rece. Porniți cuptorul la 180 de grade și coaceți puiul aproximativ 1,5-2 ore.

Zeama rezultată poate fi folosită pentru a face o tocăniță de cartofi. Puiul parfumat la borcan este gata! Serviți carnea cu salată sau cu garnitura preferată. Poftă bună!

BONUS. Desert senzațional din piept de pui. Rețeta misterioasă, care i-a înnebunit pe toți

Iată rețeta unui desert spectaculos, cu un ingredient pe care niciunul dintre noi nu s-ar fi gândit să-l folosească.

Când vorbim despre mâncăruri din bucătăria altor culturi, de multe ori rămânem uimiți de rețetele folosite. În realitate, aceste rețete aparțin altor culturi, de aceea trebuie acceptate ca atare, fără nicio judecată.

Vă propunem rețeta unui desert, în care veți folosi un ingredient la care nu v-ați așteptat. Vorbim despre pieptul de pui. 

Plăcintă cu mere: este uimitoare, simplă și foarte rapidă. Rețeta celor trei pahare 

Tavuk göğsü este o budincă turcească de lapte făcută cu piept de pui mărunțit. Acest desert a fost unul dintre cele mai consumate în rândul sultanilor. Aspectul său este moale, asemănător cu cel al budincii și se servește cu un decor generos de scorțișoară.

Dacă doriți tavuk göğsü, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

5 pahare de lapte;

3 linguri de făină de orez,

3 linguri de amidon de porumb,

6 linguri de zahăr granulat,

1lingură de unt.

Ce trebuie să faceți

Puține ingrediente simple și printre acestea se numără și pieptul de pui. Acesta este ingredientul principal care îți taie respirația, iar rezultatul final este al unui desert, atât ca aspect cât și ca aromă.

Tăiați pieptul de pui în bucăți subțiri și fierbeți-l în suficientă apă. Carnea fiartă se toacă mărunt, apoi se umezește cu apă și se stoarce. Adăugați laptele rece și puiul într-o cratiță mare și fierbeți-le timp de 10 minute.

Făina de orez și amidonul de porumb se pun într-un castron separat și se înmoaie cu laptele clocotit. Apoi adăugați amestecul de amidon în oala cu lapte și pui și amestecați cu un tel. Adăugați zahărul în oală și continuați să amestecați. Când pieptul de pui devine ca o pastă, se adaugă untul. 

Rulouri de vinete cu o umplutură savuroasă. O porție are doar 50 de calorii 

Împărțiți rezultatul în pahare mici, stropiți desertul cu scorțișoară și lăsați-l să se odihnească la frigider. Desertul obținut seamănă cu o budincă. Cine are curajul să-l guste? Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel