Carmen Brumă: Rețetă de brioșe cu brânză pentru copiii mofturoși

Carmen Brumă
Carmen Brumă

Carmen Brumă vă propune o rețetă de brioșe cu brânză pentru copiii mofturoși care nu vor altfel să o mânânce.

”Rețetă de brioșe cu brânză pentru copiii mofturoși care nu vor altfel să o mânânce:

250 grame de brânză dulce

două ouă

trei linguri de făină de cocos (merge orice făină)

zahăr brut (trei linguri am pus eu) sau îndulcitor după gust

zahăr vanilat, esență de vanilie și lămâie după gust

o linguriță de unt de arahive (merge și fără)

o jumătate de linguriță de praf de copt

decor după gust (merișor, fulgi de ciocolată etc)”, este rețeta pe care v-o propune Carmen Brumă pe Instagram.

2. -imagine fara descriere- (carmen-bruma-briose_44153900.jpg)

VEZI ȘI: Carmen Brumă, rețetă: Desert răcoros pentru zilele toride. Ingredient vedetă: pepene

Carmen Brumă vă propune un desert răcoros cu un ingredient vedetă: pepenele.

Este vorba despre înghețata de pepene galben.

”Se prepara foarte usor si nu aveti nevoie de multe ingrediente. Cel mai important este sa alegeti un pepene galben dulce si aromat. Asta inseamna ca obligatoriu trebuie sa miroasa puternic atunci cand il cumparati iar daca nu are miros, nu-l luati.


Textura si culoarea sunt un indicii bune al gradului de coacere. Cu cat coaja este mai galbena sau crem si striatiile de pe coaja mai pronuntate, cu atat pepenele este mai copt.


Daca suprafata este neteda si coaja verzuie, e posibil ca pepenele a fost cules inainte sa fie destul de copt.

De asemenea, locul unde a fost coada pepenelui galben spune multe despre cat de copt este fructul. “Buricul pepenelui”, cum se mai numeste popular, trebuie sa fie neted, semn ca pepenele s-a desprins singur de codita in momentul cand s-a copt.


Pepenii galbeni cu un “buric” moale si umed sunt de evitat, deoarece acestea sunt semne ca pepenele este alterat.


Eu prepar aceasta reteta cu ajutorul storcatorului prin presare la rece Kuvings cu care puteti pregati si sucuri sau smoothie-uri din legume, fructe, radacinoase, iarba de grau.


INGREDIENTE


300 g pepene galben


1 lingura cu varf de mascarpone


1 lingura sirop de artar


un varf de lingurita de scortisoara


Se monteaza sita pentru inghetata apoi se introduc pe rand bucatile de pepene. Se pune totul intr-un bol sau borcan cu gura larga si se adauga restul ingredientelor, se amesteca si se baga la congelator aproximativ 40 minute. Si gata inghetata!”, a scris Carmen Brumă pe blogul său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel