Ai nevoie de cartofi albi, ulei de arahide, două linguri de sirop de porumb sau zahăr, două linguri de grăsime de vită.
Curățați cartofii, îi tăiați fâșii de jumătate de centimetru lățime, iar lungimea să fie cât palma voastră. Într-un bol amestecați siropul de porumb cu apa, adăugați cartofii în el după ce-i spălați și puneți vasul la frigider timp de 30 de minute.
După jumătate de oră, scoateți cartofii și-i uscați cu un prosop de bucătărie. Între timp, puneți uleiul de arahide la încins. Când s-a încins bine, adăugați cartofii pentru doar 1 minut și jumătate. Îi scoateți din tigaie și îi puneți într-o farfurie tapetată cu șervețele.
Băgați farfuria la frigider pentru 15 minute. Încălziți din nou uleiul și adăugați grăsimea de vită, lăsați să se încingă și mai puneți cartofii 5 minute la prăjit. La sfârșit, după ce-i scoateți, adăugați sare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News