Câmpia Bărăganului. Ploile din ultima perioadă susțin o recoltă record în 2021

Pixabay / Câmpia Bărăganului. Ploile din ultima perioadă susțin o recoltă record în 2021
Pixabay / Câmpia Bărăganului. Ploile din ultima perioadă susțin o recoltă record în 2021

În Câmpia Bărăganului agricultorii se bucură de ploile abundente, care în alte zone ale țării au produs inundații și au pus în pericol vieți omenești. 

 

Producătorii agricoli din Pogoanele vor avea un an cu belșug, mai ales după ploile abundente din ultimele luni. Producțiile care vor înregistra un record în 2021 sunt cele de grâu, cu o recoltă de 10 tone pe fiecare hectar. Alături de  culturile de floarea soarelui, rapiță sau porumb, care vor aduce câștiguri agricultorilor, producția de pepene se anunță, de asemenea, excelentă. 

Fermierii din Câmpia Bărăganului au trecut printr-o secetă care amenința să le pună în pericol recoltele din acest an. Cu toate că ploile au produs inundații și stricăciuni în alte zone ale țării, în Câmpia Bărăganului a fost aur curat, scrie Știri de Buzău

Ploile nu au favorizat toate culturile

„În special Bărăganul are un deficit anual de peste 300 de litri pe metrul pătrat, adică din 800 de litri necesari pentru un an, plantele nu primesc mai mult de 500 de litri de apă, în urma ploilor. Din acest motiv, sunt rari anii în care poți să obții producții mari și bune fără a iriga aceste culturi. Până acum porumbul, floarea soarelui și chiar orzul și grâul arată bine în această zonă a Bărăganului. Precipitațiile abundente au produs totuși îmburuienarea acestor culturi și apariția bolilor și dăunătorilor, iar fermierii au fost nevoiți să aplice tratamente suplimentare”, a precizat inginerul horticol, Costel Vânătoru.

Recolte record la grâu

Autoritățile locale estimează că recoltele record din acest an vor fi la grâu. Din cauza umidității extreme, fermierii au folosit tratamente. 

„Estimăm producții extrem de mari la cereale și în mod special la grâu, de până la 10 tone la hectar, care credem noi vor bate toate toate recordurile de până acum. Dar până la urmă toate culturile arată foarte bine de la porumb și floarea soarelui și până la orz, rapiță și pepeni, unde de asemenea așteptăm producții foarte mari. Deși fermierii au folosit mai multe tratamente din cauza umidității mari, totuși ploile din ultima vreme i-au scutit de cheltuielile pentru irigații, care în anii trecuți erau destul de mari.” a spus secretarul orașului Pogoanele, Adrian Cotruță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel