Călin Popescu Tăriceanu: Drepturile cetățenilor au fost puse la grea încercare

"Se implinesc azi 71 de ani de când Declaraţia Universală a Drepturilor Omului a fost adoptată de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite. Sunt 71 de ani în care drepturile cetățenilor au fost puse la grea încercare", transmite Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE.

"Drepturile şi libertăţile cetăţeneşti sunt piatra de temelie a oricărei comunităţi politice, iar ele nu pot fi încălcate în nicio împrejurare şi cu nicio justificare. Demnitatea persoanei, prezumţia de nevinovăţie şi calitatea drepturilor cetăţeneşti sunt valori ce nu pot fi negociate ori limitate.

Noi, cei din ALDE, credem într-o cultură publică a libertăţii. Mai credem, cu tot atâta tărie, în egalitatea politică a cetăţenilor. Avem convingerea că cetăţeanul are precedenţă în faţa statului, drepturile şi libertăţile sale fiind mai importante decât orice drept ar pretinde statul să exercite. Pentru asta, ne dorim punerea în practică a unui sistem instituțional organizat în jurul drepturilor individuale.

Și, cum anul acesta tema zilei internaționale a drepturilor omului este „Tineretul apără drepturile omului” (Youth standing up for human), pentru ca o societate să respecte drepturile cetățenilor săi, este nevoie și ca tinerii să deprindă încă din școală abilitatea de a gândi și de a se comporta ca cetățeni liberi. Educaţia este o condiţie obligatorie şi necesară într-o societate democratică, pentru liberul exerciţiu al drepturilor civile, politice şi sociale", a scris Călin Popescu Tăriceanu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel