Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 26 octombrie 2018 - Cruce roșie

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 26 octombrie 2018 - Cruce roșie. Pe data de 26 octombrie, este prăznuit Sfântul Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 26 octombrie 2018 - Cruce roșie. Sfântul Mare Mucenic Dimitrie a trăit în timpul împăraţilor Diocletian (284-305) şi Maximian (286-305). A fost fiul prefectului din Tesalonic şi a fost numit guvernator al Tesalonicului. Pentru că nu a ascuns că este creştin, a fost întemniţat.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 26 octombrie 2018 - Cruce roșie. A fost martirizat la Sirmium (în Serbia), iar moaştele sale au fost aduse în Tesalonic, pe 26 octombrie 413. Biserica în care se află moaştele Sfântului Mucenic Dimitrie a fost construită după incendierea bisericii ridicate de guvernatorul Leontie și a fost transformată în moschee în anul 1493, apoi a fost redată cultului creştin în 1912.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 26 octombrie 2018 - Cruce roșie. Sfântul Mare Mucenic Dimitrie este ocrotitorul oraşului Tesalonic. În ziua de 26 octombrie, în Tesalonic se organizează pelerinaje şi procesiuni la sfintele moaşte. Episcopul care participă la această sărbătoare sfinţeşte untdelemnul pe care îl toarnă peste mirul izvorât din moaşte. Acest ulei este dăruit credincioşilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel