Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 29 august 2018 - Cruce roșie

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 29 august 2018 - Cruce roșie  Pe data de 29 august, este amintită Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 29 august 2018 - Cruce roșie Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul este o sărbătoare cu semnificaţie importantă, precum este şi Schimbarea la Faţă a Domnului şi Adormirea Maicii Domnului.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 29 august 2018 - Cruce roșie Irod, la un ospăţ prilejuit de sărbătorirea zilei de naştere, a tăiat capul Sfântului Ioan Botezătorul, la cererea Irodiadei.Aceasta a sfătuit-o pe Salomeea, fiica ei, care dansase şi plăcuse oaspeţilor şi îndeosebi lui Irod, să ceară de la acesta capul Botezătorului ca răsplată. Potrivit tradiţiei, Sfânta Ioana, femeia dregătorului lui Irod, este cea care a luat capul Sfântului Ioan Botezătorul din curtea Irodiadei şi l-a îngropat la Ierusalim, în muntele Eleonului, într-un vas de lut.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 29 august 2018 - Cruce roșie Inochentie, dorind să-şi zidească o chilie şi o bisericuţă, el a săpat adânc şi a descoperit un vas de pământ în care se afla un cap. Prin descoperire dumnezeiască a aflat că este al lui Ioan Botezătorul. L-a luat şi l-a ascuns din nou în pământ, în acelaşi loc. Sfântul Ioan Botezătorul s-a arătat unor doi călugări şi le-a poruncit să dezgroape cinstitul său cap. Aceasta e socotită cea dintâi aflare a sfântului cap.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 29 august 2018 - Cruce roșie Călugării au întâlnit un olar şi i-au dat acestuia să ducă sacul. Acesta a pus capul sfântului într-o raclă şi l-a dăruit surorii sale. Racla va ajunge în grija lui Eustatiu, un monah arian, care locuia într-o peşteră. După un timp, Eustatiu, ştiind că va fi trimis în exil, îngroapă capul Sfântului Ioan Botezătorul. În anul 452, arhimandritul Marcel, a văzut un foc mare la peştera de lângă oraşul Emesa, în timpul cantării psalmilor. Aşa a aflat în chip minunat capul sfântului. Aceasta este socotită a doua aflare a cinstitului cap al Botezătorului.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 29 august 2018 - Cruce roșie În timpul luptei împotriva sfintelor icoane, capul Sfântului Ioan a fost îngropat la Comane, de unde a fost adus în Constantinopol, de către Sfântul Ignatie (860), în vremea împăratului Mihail. Aceasta este cea de-a treia şi cea din urmă aflare a cinstitului cap.

Citește și: Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul. Postul care-i curateste pe criminali

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2022 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0