Buzău: Profesorii au ieșit în stradă. Protest adresat Guvernului PSD-ALDE

Peste 100 de membri ai Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SÎP) Buzău au pichetat luni sediul Prefecturii în semn de protest faţă de proiectul legii salarizării unitare.

La acţiunea cadrelor didactice au fost prezenţi lideri de sindicat de la şcolile din municipiul Buzău şi localităţile limitrofe. Sindicaliştii au citit un protest adresat 'Guvernului PSD-ALDE' în care îşi exprimă nemulţumirea 'pentru plasarea învăţământului pe unul din ultimele locuri în sistemul salarizării unitare', precum şi scrisoarea unor cadre didactice în care au fost puse faţă în faţă promisiunile electorale cu prevederile legii salarizării.

'Pe termen lung, învăţământul va avea de suferit, căci profesorii debutanţi sunt plasaţi în cadrul legii salarizării alături de muncitorii necalificaţi, ceea ce va avea un impact greu de cuantificat pe termen lung asupra învăţământului românesc în ansamblu', a declarat liderul SÎP Buzău, Ion Dobre.

Potrivit sursei citate, proteste vor avea loc şi în zilele următoare, mai ales dacă la acţiunea sindicaliştilor buzoieni se vor ralia şi alţi colegi din ţară. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel