Budincă de chia, mic dejun vegan și rapid

sursă foto: proprie
sursă foto: proprie

Pentru cei care se află mai mereu pe fugă și nu au timp să își pregătească un mic dejun complex, budinca de chia reprezintă varianta ideală. Este ușor de preparat, foarte versatilă și bogată în vitamine și minerale pentru a ne da un boost de energie pe întreaga perioadă a zilei.

 

Budinca de chia este unul dintre cele mai rapide preparate pentru micul dejun care ne poate da energie pe întreaga perioadă a zilei. Semințele de chia au fost redescoperite recent și sunt considerate un superaliment folosit intens ca ingredient esențial în dietele alimentare, se arată într-un articol publicat de Solaris. Popularitatea lor a crescut în ultimii ani, iar în prezent sunt preferate de persoanele ce au o alimentație vegetariană, vegană sau raw vegană. Mai mult, sunt o sursă bogată de calciu, fosfor, acizi grași Omega 3 și Omega 6, fibre și antioxidanți, necesare pentru buna funcționare a organismului iar budinca se prepară foarte simplu și nu necesită multe ingrediente. Este foarte versatilă și poate fi ornată în funcție de preferințele fiecăruia. Putem alege orice tip de fruct, proaspăt sau confiat, semințe de orice fel sau, pentru iubitorii de zahăr, creme de ciocolată, gemuri, dulcețuri sau chiar unt de arahide.

Ingrediente:

170 ml lapte de migdale sau cocos
3 linguri de seminte de chia
alune de pădure pentru ornat
fulgi de migdale în funcție de gust
110 g afine proaspete
o banană copată

Metodă de preparare:


1. Veți avea nevoie de un recipient în care se va prepara budinca și care va sta la frigider pentru câteva ore. Eu am ales să folosesc unul de sticlă. Se adaugă în recipient 170 ml lapte de migdale sau cocos, 3 linguri cu vârf de semințe de chia pe care le amestecăm. Lăsăm recipientul la frigider pentru cel puțin 5 ore. Pentru o consistență mai densă, se poate lăsa peste noapte.

2. Banana și cele 100 g de afine se adaugă într-un blender și se mixează. Compoziția de fructe se va pune peste budinca de chia și se poate decora în funcție de gustul fiecăruia. Eu am optat pentru alune de pădure, fulgi de migdale și afinele rămase. 

Ușor de preparat, puține ingrediente și extrem de gustoasă. Budinca de chia este foarte versatilă și poate fi servită în funcție de placul nostru. Puteți fi cât se poate de creativi când vine vorba de ingredientele din budincă! Eu aleg să o prepar de regulă cu cât mai multe fructe proaspete, mai ales în sezonul cald.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel