BREXIT. Marile puteri europene, obiectiv după referendum

Europa nu s-a terminat odată cu Brexitul, a afirmat luni premierul italian Matteo Renzi la o conferință de presă comună cu cancelarul german Angela Merkel și cu președintele francez Francois Hollande, desfășurată pe portavionul Garibaldi.

'Mulți credeau după Brexit că Europa a ajuns la sfârșit. Nu este cazul', a spus Renzi înaintea începerii dineului de lucru cu ceilalți doi lideri, obiectivul întrevederii lor fiind găsirea de soluții pentru relansarea proiectului european după șocul rezultatului referendumului britanic din luna iunie, conform AFP.

'Riscul major, valabil atât pentru Europa cât și pentru națiuni, este dislocarea, fragmentarea, egoismul, replierea în sine', a indicat la rândul său președintele Hollande. El a enunțat și prioritățile Franței pentru summitul european ce va avea loc pe 16 septembrie la Bratislava, acestea fiind securitatea, apărarea europeană și susținerea tinerilor.

Vezi și Marile puteri europene pregătesc Brexit-ul. Bătălia cu Marea Britanie începe pe insula Ventotene

La conferința de presă comună, cancelarul Angela Merkel a vorbit mai mult despre criza provocată de valul de migranți, menționând că acest subiect va fi abordat și la dineul de lucru. Dar ea s-a referit și la problemele economice, susținând în continuare politicile de austeritate. Angela Merkel a apreciat în acest context că pactul de stabilitate bugetară în Europa oferă deja 'multă flexibilitate pe care o putem folosi într-un mod inteligent'.

Însă premierul social-democrat Matteo Renzi, un adversar al politicilor de austeritate, a pledat în favoarea unor 'măsuri puternice pentru relansarea creșterii și combaterea șomajului în rândul tinerilor' și pentru 'revenirea la o Europă a valorilor, în locul celei a finanțelor'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel