Brexit: ANTICIPATE în Marea Britanie. Lider UE: O ocazie uriașă

Britanicii pot folosi prilejul alegerilor parlamentare anticipate pentru a arăta ce fel de relații doresc cu Uniunea Europeană, a afirmat negociatorul-șef pentru Brexit al Parlamentului European, liberalul Guy Verhofstadt, după anunțul neașteptat făcut marți de premierul conservator Theresa May privind convocarea legislativelor înainte de termen, pentru data de 8 iunie, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

'Va fi o ocazie pentru cetățenii britanici să se exprime cu privire la modul în care văd relația viitoare între țara lor și UE', a scris fostul prim-ministru belgian, pe pagina sa de Facebook.

'În calitate de negociator al PE pentru Brexit, voi lucra cu un nou guvern pentru cel mai bun viitor comun posibil', a adăugat Verhofstadt.

Guy Verhofstadt, un susținător convins al unei Uniunii Europene mai federalizate, este liderul grupului ALDE din Parlamentul European, din care fac parte și liberal-democrații britanici.

Aceștia își propun să desfășoare o campanie pentru a-i împiedica pe conservatorii aflați la putere să negocieze un Brexit 'dur', care ar însemna tăierea multora din legăturile Regatului Unit cu Uniunea Europeană.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel