Un nou val de deţinuţi, liberaţi de la Codlea

Conducerea Penitenciarului Codlea a propus pentru liberare condiţionată, conform prevederilor Legii 169/2017, un număr de 161 de deţinuţi, a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al instituţiei, inspector Liviu Matache.

"În cadrul comisiei de liberare condiţionată a penitenciarului a fost supus discuţiilor un număr de 197 de deţinuţi, dar numai 161 au fost propuşi pentru liberare condiţionată, propunerile fiind trimise către instanţele braşovene. Deţinuţii propuşi pentru liberare au condamnări pentru viol, furt calificat, omor deosebit de grav, ucidere din culpă, lovire sau alte violenţe, tâlhărie, trafic de droguri, infracţiuni la legea circulaţiei. Legea 169/2017 nu prevede pentru liberare condiţionată doar deţinuţi care au săvârşit un anumit gen de infracţiuni", a precizat Matache.

Conform acestuia, este vorba de primul lot de deţinuţi propuşi pentru liberare condiţionată din Penitenciarul Codlea de la intrarea în vigoare a legislaţiei în domeniu. Instanţele de judecată vor stabili care deţinuţi vor fi liberaţi condiţionat, acestea urmând să înştiinţeze penitenciarul.

În Penitenciarul Codlea sunt în prezent un număr de 539 de persoane private de libertate, a spus purtătorul de cuvânt al instituţiei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel