Pilotul Cezar Osiceanu vă propune o rețetă simplă de post, dar foarte gustoasă: borșuleț de legume.
În rândurile de mai jos, aflați cum trebuie să-l preparați pentru a ieși gustos.
„Încă suntem în post, așa că un borșuleț de legume pică la țanc acum când numărăm zilele până la Crăciun. Pe cale de consecință, haideți să îl facem împreună!
Avem nevoie pentru acesta de:
2 morcovi groși și serioși tăiați cubulețe
1/2 de țelina tăiată cubulețe
1 albitură tăiată cubulețe
Câte 1 ardei gras și 1 ardei kapia tăiați cubulețe
1/2 dintr-un borcan de sfeclă tăiată cubulețe
1 litru de borș preferabil de casă
Leuștean și pătrunjel proaspăt
3 dovlecei tăiați cubulețe
2 cartofi albi tăiați cubulețe
O cutie cu roșii tăiate cubulețe și în suc propriu
2 cepe tăiate mărunt.
Călim ușor morcovii, albitura, țelina, ardeii și ceapa. Adăugăm apa și lăsăm să fiarbă la foc potrivit. Punem cartofii să fiarbă și ei după ce s-au fiert primele, adăugăm apoi roșiile și dovleceii. La final, cubulețele de sfeclă roșie, împreună cu borșul, vor fierbe încă 10 minute. Când totul este gata, punem borșulețul nostru aburind în farfurie și adăugăm verdeață. Mirosul inconfundabil al borșului nostru împletit cu aroma inconfundabilă a leușteanului proaspăt ne vor încălzi simțurile și corpurile atât la propriu cât și la figurat. Poftă mare!”, a transmis pilotul Cezar Osiceanu cititorilor DC News.
VEZI ȘI: Salată curcubeu de ceapă. Osiceanu, pont pentru a vă ieși ca la carte
Pilotul Cezar Osiceanu vă propune să încercați salata curcubeu de ceapă.
„Vreți o salată curcubeu de ceapă a la Cezar? Iată ingredientele!
Avem nevoie de:
1. O ceapă roșie și una albă tăiate rondele subțiri și delicate
2. Un morcov tăiat fâșii
3. Pătrunjel proaspăt și tocat
4. Mirodenii: curry, ulei de măsline și oțet de rodie.
Amestecăm într-un castron toate cele de mai sus și gata! Avem salată curcubeu de ceapă a la Cezar care merge perfect cu o porție de ficăței!”, a mai spus pilotul pasionat de bucătărie.
VEZI ȘI: Rețetă de ficăței de pasăre
Pilotul Cezar Osiceanu, pasionat de bucătărie, revine cu noi rețete care vă vor lăsa gura apă: Ficăței de pasăre. Găsiți aici rețeta.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu