Borș de lobodă. Recomandarea nutriționiștilor la început de primăvară

Mihaela Bilic, medic nutriționist, ne recomandă borșul de lobodă, sau de alte verdețuri, la început de primăvară. Iată cât de benefic este pentru organism. 

”Borș de lobodă sau de care vreți voi, numai borș să fie. Când venea primăvara, bunica punea în oală toate "buruienile" și frunzele crude ce crșteau pe lângă gard: urzici, ștevie, lobodă, leurdă... Nu avea nevoie de acordul nutriționiștilor, bunul simț îi spunea că e momentul pentru crudități și verdețuri, sezonul pentru o infuzie de vitamina C, minerale și acid folic.

Cu ce să acrești ciorbele

Și mai făcea un lucru: acrea toate ciorbele de legume din post cu borș sau zeamă de varză. Nu contează dacă ciorba e cu orez, cu cartofi sau dreasă cu ou, important este să aibă borș. Cu siguranță nu auzise despre probiotice, dar instinctiv știa ce conține un meniu antianemic și de creștere a imunității.

De când cu progresul noi am cam uitat de instinct și de Natură, cumpărăm suplimente și uităm de alimente. Nu există un element mai sănătos și mai eficient pentru digestie și imunitate, decât alimentele fermentate. Dați-i organismului colonii de bacterii benefice și va ști singur să-și găsească echilibrul. Iar zeama de varză și borșul sunt două "licori" pe cat de gustoase, pe atât de fabuloase. Folosiți-le cu încredere, și-au demonstrat eficiența de-a lungul a multor generații!”, a scris medicul nutriționist Mihaela Bilic pe pagina sa de Instagram. 

 
 
 
Vezi această postare pe Instagram

T&T@Z26 Borș de lobodă sau de care vreți voi, numai borș să fie???? Când venea primăvara, bunica punea în oală toate “buruienile” și frunzele crude ce crșteau pe lângă gard: urzici, ștevie, lobodă, leurdă...???????? Nu avea nevoie de acordul nutriționiștilor, bunul simț îi spunea că e momentul pentru crudități și verdețuri, sezonul pentru o infuzie de vitamina C, minerale și acid folic. Și mai făcea un lucru: acrea toate ciorbele de legume din post cu borș sau zeamă de varză. Nu contează dacă ciorba e cu orez, cu cartofi sau dreasă cu ou, important este să aibă borș. Cu siguranță nu auzise despre probiotice, dar instinctiv știa ce conține un meniu antianemic și de creștere a imunității???????????????????? De când cu progresul noi am cam uitat de instinct și de Natură, cumpărăm suplimente și uităm de alimente???? Nu există un element mai sănătos și mai eficient pentru digestie și imunitate, decât alimentele fermentate. Dați-i organismului colonii de bacterii benefice și va ști singur să-și găsească echilibrul. Iar zeama de varză și borșul sunt două “licori” pe cat de gustoase, pe atât de fabuloase???? Folosiți-le cu încredere, și-au demonstrat eficiența de-a lungul a multor generații!

O postare distribuită de Mihaela Bilic (@doctorbilic) peApr 9, 2020 la 10:50 PDT

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel