Urmărește emisiunea live


Boris Johnson nu știa de incidentele politicianului britanic care pipăise bărbați înainte să-l promoveze

Premierul britanic Boris Johnson spune că nu știa de incidentele politicianului Chris Pincher.

Boris Johnson nu știa de „acuzele” împotriva lui Chris Pincher atunci când politicianul a fost promovat într-o funcție guvernamentală, spune un membru al cabinetului, potrivit BBC. Pincher a fost suspendat din funcția de parlamentar al Partidului Conservator la începutul săptămânii după ce a pipăit doi bărbați fără voia consimțământul acestora.

Acum, Pincher se va lovi de șase noi acuzări de hărțuire care se întind pe mai mulți ani. Politicianul britanic le neagă totuși pe toate. Therese Coffey i-a luat apărarea premierului Boris Johnson, spunând că acesta acționat prompt suspendându-l din funcție.

„Din câte știu, nu știa”, a spus Coffey pentru BBC, adăugând că deși nu a auzit vorbele din gura premierului, aceasta a fost informată de biroul de presă al guvernului.

A demisionat la începutul săptămânii

Un cunoscut politician britanic a demisionat din Guvern după ce un ziar a scris despre el că s-a îmbătat şi a pipăit doi bărbaţi într-un club privat, potrivit BBC.

Şeful adjunct al conservatorilor, Chris Pincher, a demisionat din guvern, după ce un ziar a anunţat că a pipăit doi bărbaţi la un club privat. În scrisoarea sa de demisie, el i-a spus premierului că „a băut mult prea mult" şi „s-a făcut de râs".

„Aseară am băut mult prea mult. Cred că ceea ce trebuie făcut în aceste circumstanţe este ca eu să demisionez din funcţie. Îţi datorez ţie şi oamenilor cărora le-am provocat supărare, să fac acest lucru... A fost onoarea vieţii mele să servesc în guvernul Majestăţii Sale", a scris politicianul în scrisoarea adresată premierului Boris Johnson.

Martorii au declarat pentru BBC că, miercuri seara, acesta a fost văzut „extrem de beat" la Carlton Club, clubul membrilor Partidului Conservator din Londra.

Ziarul The Sun a relatat primul despre demisie, spunând că acesta era băut la Carlton Club când ar fi agresat alţi doi invitaţi de sex masculin. Mai mulţi colegi de partid au contactat biroul de conducere al conservatorilor pentru a se plânge de comportamentul lui Pincher, potrivit ziarului.

Clubul era plin de parlamentari, miniștri și oficiali

Zeci de persoane se aflau miercuri seara în clubul privat, inclusiv alţi parlamentari, miniştri, oficiali şi persoane care lucrează în domeniul relaţiilor publice, potrivit BBC.

O sursă de rang înalt din Downing Street l-a descris pe Pincher ca fiind un conservator loial care a recunoscut că s-a comportat greşit. Sursa a mai spus că Pincher va rămâne parlamentar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel