Biscuiți delicioși fără făină, fără zahăr și cu un singur albuș: sunt dietetici, dar savuroși

Biscuiți delicioși fără făină, zahăr și cu un singur albuș, sunt dietetici, dar savuroși. Sursa - pixabay.com
Biscuiți delicioși fără făină, zahăr și cu un singur albuș, sunt dietetici, dar savuroși. Sursa - pixabay.com

Dacă ești la dietă dar nu vrei să renunți la un desert, prăjiturile cu dovleac și morcovi sunt pentru tine.

Acestea nu sunt altceva decât dulciuri sărace în calorii, dar delicioase și super ușoare. Sunt perfecte pentru a fi servite atât adulților, cât și copiilor.

Iată de ce aveți nevoie pentru a face această rețetă:

200 gr de ovăz,

vanilie, nucșoară, scorțișoară - după gust,

1 lingură de fulgi de cocos sau 1 lingura de semințe de dovleac,

150 grame pulpă  de dovleac,

1 linguriță de praf de copt,

150 de grame de morcovi,

1 albuș de ou,

praf de sare,

câteva picături de stevia,

pentru decor - zahăr pudră.

Metoda de preparare

Morcovii se curăță de coajă și de taie felii. La fel, se procedează și cu dovleacul.  Transferați apoi cele două ingrediente într-o cratiță plină cu apă, care se pune pe foc. Legumele se fierb până când cele două legume se înmoaie.

După timpul necesar, scoateți legumele din apă și transferați-le într-un bol. Pasați-le pentru a le transforma într-un piure. 

Paste delicioase cu vinete. Cum să le prepari dietetice cu doar o lingură de ulei

Adăugați un praf de sare în piureul de morcovi și dovleac și praful de copt. Amestecați și adăugați fulgii de cocos și la alegere: vanilie, nucșoară sau scorțișoară.  Dacă doriți un aluat mai dulce, puteți adăuga și câteva picături de îndulcitor lichid.

Se adaugă apoi albușul și fulgii de ovăz, care trebuie mai întâi măcinați. Amestecați bine cu o spatulă.

Frământați cu mâinile până obțineți un aluat moale și omogen. Puneți pe masă o hârtie de copt și întindeți pe ea aluatul până obțineți o foaie cu o grosime de aproximativ 6 - 8 milimetri.

Adaugă bere în aluatul de pâine și bucură-te de rezultat! O rețetă rapidă și savuroasă

În acest moment, modelează-ți biscuiții: fă romburi cu ajutorul unui cuțit, apoi aranjează-le pe o tavă de copt, farfuria acoperită cu hârtie de pergament. Biscuiții se coc la 180 de grade timp de 20 - 25 de minute. După timpul necesar, lăsați-i să se răcească, apoi și stropiți-i cu zahăr pudră.

Prăjitură moale și delicioasă în două culori. Ai nevoie de iaurt și cacao pentru un desert fantastic

Prăjitura cu cacao se prepară ușor și nu trebuie să fii cofetar. Așadar, într-o perioadă relativ scurtă de timp, îți vei satisface pofta de dulce. 

Acesta este un desert foarte simplu, dar în același timp delicios. Va fi pe placul tuturor atât de mult încât nu va rămâne nici măcar o firimitură.

Nu întâmplător este ideal pentru un mic dejun sau pentru o gustare savuroasă într-o zi proastă. Ingredientele sunt ușor disponibile, pentru că sunt folosite atât de des în bucătărie încât este imposibil să nu le ai deja în cămară.

Șnițele de varză. Sunt mai gustoase decât cele din carne și au un gust unic

În plus, desertul este perfect pentru cei care urmează o dietă, deoarece echilibrează perfect lejeritatea cu bunătatea, permițând și persoanelor, care doresc să se mențină în formă, să savureze ceva dulce.

Timp de pregătire - 5 minute, timp de gătire -30-35 minute,  timp total - 40-45 minute, porții - 12 felii, calorii - 150 per felie.

Ingrediente:

240 grame de făină,

200 grame de iaurt,

90 grame de îndulcitor cu stevia (sau alternativ 180 grame de zahăr normal),

50 grame de unt topit,

3 ouă,

3 linguri de cacao pudră,

1 linguriță de praf de copt, 

1 praf de sare,

zahăr pudră,

ulei pentru tava de copt.

Prepararea 

Sparge ouăle într-un castron, adaugă sarea și îndulcitorul de stevia (sau zahărul) și bate-le cu un tel. Acum adaugă untul și amestecă. Urmează iaurtul, praful de copt și făina cernută.

Odată ce obții un aluat omogen, împarte-l în două boluri. Integrează praful de cacao în unul dintre cele două bolul și amestecă cu o spatulă.

Clătite delicioase cu mere și iaurt, fără nicio picătură de ulei. Doar 40 de calorii pe porție

Acum unge cu ulei o formă de copt dreptunghiulară și pune, alternativ, câte două linguri din fiecare bol de aluat. Fă acest lucru până când termini cele două compoziții. Apoi cu o scobitoare încearcă să le amesteci.

La final, tava se dă în cuptorul preîncălzit. Prăjitura se coace timp de 30-35 minute la o temperatura de 170°C. Înainte de servire, desertul se decorează cu zahăr pudră. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel