Bijuterii şi obiecte în valoare de un milion de lire, furate din castelul Arundel

Castelul Arundel / Sursa: Pixabay
Castelul Arundel / Sursa: Pixabay

Mai multe bijuterii şi alte obiecte valoroase au fost furate dintr-un castel din West Sussex, Marea Britanie. Valoarea acestora a fost estimată la 1 milion de lire sterline. 

Un rozariu de aur "de neînlocuit", purtat de Maria Stuart, regina Scoţiei, la execuţia ei din 1587, figurează printre obiectele, în valoare de peste 1 milion de lire sterline, furate de la Castelul Arundel, din comitarul West Sussex, vineri seara, informează DPA. Printre artefactele furate se numără şi nişte cupe ceremoniale oferite de către Maria celui care deţinea la acel moment titlul de Earl Marshal precum şi alte obiecte din aur şi argint, scrie Agerpres.

Spargerea, weekendul trecut



Personalul a fost alertat de spargere vineri, la ora locală 22:30, după declanşarea alarmei antifurt.

Un autoturism 4x4, despre care se crede că a fost implicat în spargere, a fost descoperit incendiat şi abandonat lângă Barlavington.

"Poliţia caută hoţii care au pătruns în Castelul Arundel şi a furat obiecte de aur şi argint în valoare de peste 1 milion de lire sterline. Vineri, 21 mai, la 22:30, personalul castelului a fost alertat de spargere în urma declanşării unei alarme antifurt", a precizat un purtător de cuvânt al poliţiei din West Sussex, adăugând că aceasta a ajuns la faţa locului în câteva minute.

"Obiectele furate au o valoare monetară semnificativă, însă în calitate de artefacte unice ale colecţiei Ducelui de Norfolk au o importanţă istorică incomensurabil mai mare, de nepreţuit", a subliniat un purtător de cuvânt al Castelului Arundel, adăugând că artefactele furate se aflau într-o vitrină aflată pe traseul de vizitare.

Castelul a fost redeschis vizitatorilor marţi, 18 mai.

Arundel, casa ducilor de Norfolk 

Scaunul Ducilor de Norfolk și amplasat în mijlocul a 40 de acri de grădină, castelul Arundel a primit vizitatori de peste 200 de ani. Este una dintre Casele Comoară ale Marii Britanii, fiecare dintre aceste Case având locul ei bine stabilit în istorie şi gazdă a lucrărilor de artă inestimabile. În castelul Arundel, se pot găsi picturi şi mobilă, tapiţerie şi vitralii, porţelan şi ceasuri, sculptură şi cioplire, heraldice şi armuri, amplasate fiecare în camere speciale care vor reitera istoria, scrie destepti.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel