Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” și-a făcut bilanțul

Ieri, 1 aprilie 2019, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” a fost prezentat raportul de activitate pentru anul 2018.

În deschidere, Directorul General BCU, doamna Mireille Rădoi a subliniat principalele obiective profesionale urmărite în perioada 2016-2018, exprimând dorința ca instituția să se ridice prin calitatea activităților profesionale, a programelor educaționale și a manifestărilor socio-culturale la nivelul instituțiilor internaționale. În acest sens, au fost analizate cu realism principalele obiective și s-a ajuns la următoarele puncte cheie cum ar fi: achiziția de publicații carte şi periodice - chiar dacă procesul de achiziție de publicații a fost îngreunat, BCU „Carol I” a beneficiat de fonduri considerabile, donate deopotrivă de edituri, numeroase personalități culturale și științifice românești, cadre didactice ale Universității din București precum și de alte instituții.

Un alt obiectiv important a fost infrastructura tehnologică - o verigă slabă o reprezintă infrastructura tehnologică învechită,  numeroasele lipsuri ale instituției în privința echipamentelor, licențelor Microsoft și lipsa programelor antivirus. Un al treilea obiectiv a constat în perfecționarea profesională - prin eforturi proprii BCU „Carol I” a reușit să câștige  proiectul de cercetare Lib2Life, urmărind interconectarea a tuturor Bibliotecilor Centrale Universitare din țară. Nu în ultimul rând, calitatea de reper educațional și cultural a BCU - Sub aspectul programelor și acțiunilor de cercetare științifică cât și din punctul de vedere al rolului de actor activ implicat în procesul de diplomație publică BCU “Carol I” a reușit încheierea unor colaborări și schimburi de bune practici cu parteneri naționali și internaționali.

În anul 2018, la Biblioteca Centrală Universitară „ Carol I” s-au desfășurat 100 de evenimente, astfel încât, la finalul anului, bugetul de  venituri proprii al instituției a fost suplimentat cu aproximativ  60.000 euro. O sumă absolut necesară pentru o bună funcționare în parametrii decenți atât pentru utilizatori cât și pentru partea instituțională.

Prin programele asumate pentru etapele următoare, Biblioteca  Centrală Universitară “Carol I” din București rămâne o instituție suport fundamentală pentru progresul educației universitare, arată un comunicat al BCU.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel