Berzele negre și-au făcut apariția pe iazurile din Botoșani

Foto ilustrativ / Imagine de TeeFarm de la Pixabay
Foto ilustrativ / Imagine de TeeFarm de la Pixabay

Berzele negre au apărut și pe iazurile Axinte și Cal Alb, de pe valea ariei protejate Ibănesei-Başeului-Podrigăi din județul Botoșani.

Serviciului Teritorial Botoșani al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate a anunțat apariția berzelor negre pe iazurile Axinte și Cal Alb, de pe valea ariei protejate Ibănesei-Başeului-Podrigăi din județul Botoșani, scrie stiri.botosani.ro.

Barza neagră, sau Ciconia nigra, cum este cunoscută în limbajul de specialitate, este prezentă în România doar în perioadele de cuibărit. Specialiștii spun că este o specie retrasă, preferând pădurile bătrâne din zonele joase, de luncă din apropierea lacurilor, râurilor sau a terenurilor mlăștinoase.

„Este o specie mult mai rară și mai retrasă, comparativ cu barza albă. Evită complet prezența umană, astfel că și cele mai mici intervenții (în special activități în zona cuibului), pot avea efecte catastrofale asupra succesului de cuibărit”, au explicat specialiștii Serviciului Teritorial Botoșani al ANP pe pagina oficială.

Apariția berzelor negre a fost considerată un eveniment special la Botoșani, mai ales în condițiile în care populația globală este estimată la 24 000 - 44 000 de indivizi.

Mai mult, cea europeană cuibăritoare este estimată la 9 800 - 13 900 de perechi, din care în România, se estimează o populație de aproximativ 415 - 800 de perechi cuibăritoare.

Vezi FOTO pe stiri.botosani.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel